نفخ شکم – اصطلاح بالینی برای گاز روده است. نفخ شکم ذرات مواد غذایی هضم نشده در روده بزرگ را نشان می دهد. مصرف مقادیر زیادی از فیبر غیرقابل هضم ( حبوبات ) باعث نفخ می شود، . نفخ بیش از حد اغلب باعث درد شکم و کرامپ می شود. این ممکن است با عدم تحمل لاکتوز ، عدم تحمل کربوهیدرات، و سوء جذب و به عنوان یکی از عوارض جانبی داروهای متعدد رخ می دهد. گیاهان نعناع ، زنجبیل، و بابونه باعث کاهش گاز روده میشوند.احساس باد و نفخ شكم بیشتر بدلیل افزایش حساسیت احشایی در بعضی افراد باشد گاه نیز میتواند ناشی از اختلال حركتی روده ای باشدكه باعث می شوددر بعضی این حجم گاز قابل تحمل نباشد. از منابع اصلی تولید گاز روده فعالیت تخمیری باكتریهای روده ای روی قند و پروتئین است. افزایش تولید گازدر داخل مجرا به دنبال خوردن برخی غذاها مثل حبوبات و بعضی غلات ومیوه ها موجب اتساع شكم و پربادی و نفخ شكم می شود. گاه نیز علت ایجاد نفخ تكثیر غیر طبیعی باكتریها در روده یا عفونت ژیاردیا است.برای درمان باید فرد از مصرف غذاها و موادی كه باعث پیدایش این حالت می شود خودداری كند. مصرف دایمتیكون و كارمینت تا حدی موثر است در صورت ادامه یافتن علایم بهتر است ازمایشان لازم جهت بررسی علل دیگر مثل عفونتهای انگلی و سوء جذب مواد توسط متخصص داخلی یا فوق تخصص گوارش انجام شود.
منبع-http://www.niksalehi.com