یک زن بادار چه نکات و توصیه های مختلف تغذیه ای را در این دوران باید رعایت کند از چه خوراکی هایی در سه ماهه اول بارداری باید پرهیز کند و چه نکات تغذیه ای را باید درنظر بگیرد و پیروی کند
ناصر رضاییپور درباره تدابیر دوران بارداری اظهار داشت: در دوره بارداری، زیادهروی در مصرف نخود، لوبیا، کنجد، بابونه، زعفران، پونه و رازیانه به جنین آسیب وارد میکند.
به گفته وی همچنین بانوان باردار باید از مصرف بنفشه، گشنیز، ختمی و زیادهروی در مصرف زرشک، کرفس، و سیب ترش (بهویژه در سهماهه نخست بارداری) پرهیز کنند.
یک دستیار دکترای تخصصی طب سنتی دانشگاه شاهد بیان کرد: استفاده از مویز، بِهِ شیرین، گلابی، سیب میخوش(ملس) و انار ملس، در این دوران بارداری توصیه میشود.
رضاییپور افزود: یکی از مشکلات دوره بارداری بهویژه در اوایل آن، یبوست است. برای لینت مزاج لازم است در رژیم غذایی زنان باردار، از شورباها, آش ساده بسیار چرب با کمی هویج رنده شده و گوشت مرغ جوان استفاده شود.
وی ادامه داد: در صورتی که یبوست شدید باشد، میتوان از شیرخشت، ترنجبین، فلوس، روغن بادام یا برگ گلسرخ استفاده کرد ولی مصرف مسهلهای قوی یا فراوردههای سنا، صبر زرد، و حتی گل بنفشه، گل ختمی، گل پنیرک و خاکشی ممنوع است.
یک دستیار دکترای تخصصی طب سنتی دانشگاه شاهد بیان کرد: مصرف 30-25 گرم ترنجبین یا شیرخشت در یک لیوان آب ولرم با دو قاشق غذاخوری گلاب نیم تا یک ساعت پیش از صبحانه، قابل توصیه است.
تسنیم