یک متخصص ارتوپدی گفت: استفاده طولانیمدت از تلفن همراه ممکن است به تدریج روی عصب «اولنار» فشار آورد.
دکتر فرشید باقری ، عنوان کرد: استفاده طولانی مدت از تلفن همراه، زمانی که آرنج فرد خیلی خم باشد و مدت طولانی باز و بسته نشود یا به مدت طولانی با تلفن صحبت کند، ممکن است به تدریج روی عصب «اولنار» فشار آورد.
وی با بیان اینکه از هر سیستمی باید به اندازه استفاده شود، افزود: اگر ممکن است در مکالمه با گوشی از هندزفری استفاده شود، مدت زمان مکالمه کوتاه باشد، از سیستمهایی مانند تلفن همراه، برای ارتباطات در حد کاری و محدود استفاده شود، در استفاده از دستگاهها مانند رایانه و … نیز باید صندلی و ارتفاع تکیهگاه به خصوص تکیهگاههای مربوط به ساعد و دست طوری تنظیم شود که با تکیهگاه ساعد با کیبورد کار شود؛ یعنی دست روی هوا آزاد نباشد و مستقیما با انگشتهای دست کار نشود.
دانشیار ارتوپدی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: قطعا انجام کارهایی مانند استفاده از کامپیوتر، بیش از نیم ساعت و در یک وضعیت ثابت از نظر ارتوپدی صحیح نیست و ممکن است مشکل وضعیتی ایجاد کند. همچنین تایپ به مدت طولانی نیز میتواند ایجاد التهابهای تاندونی کند.
باقری افزود: وقتی لپتاپ روی پای فرد باشد، ثباتی وجود ندارد و ممکن است سیستم چشمی جابهجا شود. همچنین فرد از نظر مسائل تطابقی دچار مشکل شود. برای نگهداری لپتاپ روی پا فرد ناچار است شانه و تنه را روی لپتاپ خم کند و مقداری وضعیت خمیده به خودش بگیرد که در صورت ادامه این وضعیت به مدت طولانی، در مرحله اول ممکن است مشکلات درازمدت مانند حالت قوز به صورت غیر ساختاری ایجاد شود.
این متخصص ارتوپدی عنوان کرد: در کودکان این تغییر رشدی بیشتر است و زودتر با ثبات میشود. بنابراین وقتی لپتاپ را روی پا میگذاریم نیاز به خم شدن دارد و این امر موجب خستگی بیشتر و تغییرات وضعیتی میشود. از طرفی گرمای لپتاپ که روی پا است وقتی از حدی بیشتر شود، ممکن است موجب سوختگی پوست پا شود.
وی ادامه داد: استفاده از لپتاپ به صورت عادی از نظر کاری برای کارهای سریع و اورژانسی وقتی که روی پا باشد، اشکالی ندارد، اما زمانی که قرار است یکی دو ساعت کار کنیم، نمیتوان آن را روی پا قرار داد؛ چراکه کار کرد آن از نظر جسمی، تطابق چشمی، دید و کاهش مهارتها نیز ایجاد اشکال میکند. به طور کلی و از نظر دیدگاه چشمی میزان پردازش نور صفحههای مانیتوری هم باید استاندارد باشد.
ایسنا،