برای ایرانی ها که اصولا با غذای فرنگی خیلی میونه خوبی ندارن، پیتزا جز محدود استثناهایی محسوب میشه که به اندازه غذاهای ایرانی طرفدار داره و کمتر محله و خیابونی رو پیدا میکنید که توش حداقل تابلو پیتزا فروشی و نبینید. اکثر مردم معتقدن که پیتزای خونگی بنا به دلایل نامعلومی هرگز مثل اون چیزی که رستوران ها درست میکنن نمیشه و همیشه یه جاش ایراد داره، ولی واقعیت اینه که با رعایت چند نکته ی ساده هر کسی حتی شما میتونید بهترین پیتزا ها رو تو خونه درست کنید، فقط با رعایت چند نکته ساده.
- قارچ به میزان دلخواه
- کالباس به میزان دلخواه
- سرکه 1/2 پیمانه
- سیر 2 حبه
- گوجه فرنگی (برای سس) 2 عدد
- فلفل دلمه ای 1 عدد
- روغن به میزان لازم
- آب (گرم) 1/2 پیمانه
- مخمر فوری (ریز) 1-1/2 ق چ
- آرد 175 گرم
- نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
- زیتون (دلخواه) به میزان دلخواه
- گوجه فرنگی گوجه فرنگی 1 عدد
- پیتزا به میزان لازم
طرز تهیه خمیر پیتزا :
آرد رو به همراه مخمر فوری ( خیلی ریز که از نان فانتزی ها میتونید تهیه کنید ) و 1/2 ق چ نمک و باهم خوب مخلوط میکنیم بعد 1 ق غ روغن و آب رو کم کم اضافه میکنیم و مخلوط میکنیم ، مواد که خوب مخلوط شد خمیر و از ظرف در میاریم و روی یه سطح صاف و آرد پاشی میکنید و به مدت 10 دقیقه اونو ورز میدیم ( به این صورت که خمیر و با کف دست باز میکنیم و خمیر که باز شد میبندیم ، به مدت 10 دقیقه این کار و ادامه میدیم ) بعد از ورز دادن خمیرتونو کامل میبندید و جمع می کنید یعنی این که هیچ جاش درز و باز شدگی نداشته باشه.
خمیرتونو توی یه ظرف بزرگ بذارید ( چون قراره حجمش دوبرابر بشه ) به مدت 1 ساعت یا بیشتر میذارید تا خمیرتون حجمش دو برابر بشه.
طرز تهیه سس پیتزا :
نصف فلفل دلمه ای، سیر و گوجه فرنگی و سرکه رو میریزیم تو غذا ساز تا خوب مخلوط بشن بعد مواد و با 4 ق غ روغن و نمک و فلفل کم میذاریم روی شعله تا به غلظتی که میخوایم برسه ( یکم رقیق تر از رب ).
حالا موقع آماده کردن پیتزامونه
1- خمیر که حجمش دو برابر شد خمیررو با وردنه به اندازه ی قالبتون صاف کنید . سعی کنید قالبتون رو چرب نکنید چون باعث میشه خمیرتون خشک بشه و از آرد استفاده کنید .
2- خمیر رو توی ظرفتون بذارید و یکم به خمیرتون لبه بدید چون یکی از علایمی که میفهمید پیتزاتون آماده شده ، ترد و طلایی شدن دورخمیر پیتزاتونه .
3- با چنگال چند تا سوراخ روی خمیرتون ایجاد کنید تا خمیر بتونه نفس بکشه .
4- سس گوجه ای که آماده کردید و بریزید روی خمیر، بعد به مقدار زیاد پنیر پیتزا بریزید ، چونکه باید 90درصد پنیر پیتزایی که میخواید بریزید زیر پیتزاتون باشه تا پیتزاتون خوب کش بیاد و سعی کنید پنیر پیتزاتون یخ زده نباشه.
5- مرحله های بعد مواد دلخواهتون رو بریزید به اینصورت که در لایه های پایینی موادی که آب نمیندازه ( مثل کالباس ، گوشت چرخ کرده ،کدو ، بادمجون کبابی یا …) و لایه های بالایی موادی که آب میندازه ( مثل فلفل دلمه ای ، قارچ ، زیتون ، …) و همیشه موادتونو زیاد نریزید چون اگه مواد زیاد بریزید پیتزا سنگین میشه و پیتزاتون خوب در نمیاد.
6- هر لایه که مواد رو میریزید ی مقدار خیلی کمی هم پنیر پیتزا برای فاصله بین هر لایه بریزید و بیشتر سمت مرکز خمیر بریزید و بعد از هر لایه ای که میریزید یه فشار کوچیکی به مواد بدید تا به پنیر پیتزا بچسبه.
7- خوب کالباس و فلفل دلمه ای و قارچ و زیتون و که به ترتیب لایه لایه چیدید روی پیتزاتون میتونید یه گوجه رو حلقه حلقه کنید و برای زیبایی بذارید روی پیتزاتون.
8- بعد پیتزا رو توی فر که با دمای 200 تا 250 درجه گرم کردید به مدت 20 الی 30 دقیقه بذارید .