image_13941124262102
 برخی رفتارها در کاهش وزن شما اختلال ایجاد می کنند باعث کندی روند لاغری شما می شوند و حتی می توانند رژیم شما را با شکست مواجه کنند می خواهیم به برخی از این عادات و رفتارهای غلط اشاره کنیم

 با اینکه کم کردن وزن یک فرمول اسرارآمیز دارد(به همین سادگی: باید بیشتر از مقداری که کالری مصرف می کنید، کالری بسوزانید)، اما روش های هوشمندانه تر و سریعتری هم برای رسیدن به اهدافتان وجود دارد.لاغری در کنار رژیم و ورزش های سنگین بستگی به اطلاعات ساده اما مهمی دارد که متخصصان به تاثیر آنها اعتقاد دارند و شما هم با دانستن آنها به راحتی می توانید به تناسب اندام ایده آل برسید.
باید گفت خیلی از افرادی که سال ها رژیم لاغری گرفته اند، از این کلمه متنفرند و وقتی به آنان توصیه می شود که رژیم کاهش وزن داشته باشید، می گویند سال هاست که رژیم لاغری دارند، ولی نتیجه ای نمی گیرند.چنانچه  شما هم جزء این دسته از افراد هستید، حتما به دنبال راهی برای کاهش وزن بدون رژیم لاغری می باشید.قدم های عملی ذیل شما را در این راه کمک می نمایند.
دکتر هومن انگورانی متخصص پزشکی ورزشی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: برای حفظ تناسب اندام و رسیدن به یک وزن مناسب و ایده‌آل یک ضرورت انکار ناپذیر وجود دارد که برای رسیدن به یک سبک زندگی سالم دو اصل اساسی،یک تغذیه سالم و دوم فعالیت بدنی مناسب را باید در زندگی روزانه خود  قرار دهیم.
موانع پیش روی لاغری را بشناسید
باشگاه بدنسازی یکی از راه‌هایی است که می‌تواند اندام متناسب را به ما هدیه دهد این امر زمانی اتفاق می‌افتد که ما در کنار ورزش کردن اصول تغذیه را هم رعایت کنیم و از بی‌موقع غذا خوردن یا پس از ورزش غذا خوردن پرهیز کنیم تا به اندامی مناسب برسیم . اما نکته قابل توجه این است که نباید پس از ورزش کردن و فعالیت‌های بدنی به یکباره مقادیر زیادی از انواع نوشیدنی و خوراکی‌ را وارد معده‌مان کنیم چون این امر در ظاهر گرسنگی ما را بر طرف می‌کند اما موجب اضافه وزن بیشتری می‌شود.
دکتر ایمانیان کارشناس تغذیه با اشاره به اینکه سوزاندن کالری به عوامل مختلفی از جمله ورزش بستگی دارد، گفت: معمولا غذاهای چرب بیشترین کالری را به بدن می‌رسانند. اما لزوما ورزش به تنهایی عامل کم کردن وزن و یا سوزاندن چربی نیست، بنابراین برای اینکه به تناسب اندام برسیم باید بدانیم چه غذایی با چه کالری برای بدن هر شخص مناسب است و با توجه به بدن هر فرد غذا با کالری مناسب برای وی تجویز می‌شود.
هر چه قدر بکشی، کش می‌یاد
بدن ما در طی روز دچار کشیدگی یا گرفتگی های شدید و یا خفیف بر اثر کار و فعالیت های روزانه می‌شود، برای اینکه بتوانیم از این شرایط در امان بمانیم . بهتر است، از تمرینات کششی استفاده کنیم تا عضلاتمان دچار گرفتگی نشود.
دن ما در طی روز دچار کشیدگی یا گرفتگی های شدید و یا خفیف بر اثر کار و فعالیت های روزانه می‌شود، برای اینکه بتوانیم از این شرایط در امان بمانیم . بهتر است، از تمرینات کششی استفاده کنیم تا عضلاتمان دچار گرفتگی نشود.
دکتر انگورانی در ادامه اذعان داشت: یکی از اصول مهم ورزش انعطاف پذیری می باشد که برای عضلات مختلف بدن این تمرینات متفاوت است ولی اگر فردی قصد دارد از طریق ورزش به وزن ایده‌آل برسد باید مدت زمان ورزش را از 150 دقیقه به 300 دقیقه در هفته افزایش دهد که با ورزش های هوازی، پیاده روی تند، شنا، دوچرخه سواری می توان ظرف مدت زمان کوتاهی به وزن ایده آل رسید.
وی درادامه خاطر نشان کرد: هر فردی که تا به حال زندگی بی‌‌تحرکی داشته و می‌خواهد از ابتدا ورزش را شروع کند اگر سابقه بیماری مثل  فشار خون‌، دیابت، چربی خون یا بیماری های قلبی دارد پیش از شروع برنامه‌های ورزشی حتما با یک متخصص پزشکی ورزشی مشورت کند چون ورزش مناسب برای هر فرد با توجه به شرایط جسمانی آن فرد تعریف می‌شود.
در مورد وزنتان نگران نباشید
این که شما دائما نگران وزنتان باشید، مشکل شما را حل نخواهد کرد. لذا به جای نگرانی دائمی، با مشاوره با پزشک یا متخصص تغذیه، راه حلی عملی برای کاهش وزن خود بیابید. دلایل آن که شما باید نگرانی برای کاهش وزن را کنار بگذارید، شامل:
1. نگرانی در مورد وزن تان شما را چاق تر می کند.
نگرانی باعث ایجاد احساس یاس و ناامیدی در شما می شود. در نتیجه بیشتر می خورید و چاق تر می شوید.
2. احساس نگرانی در مورد وزنتان باعث می شود برای حل مشکل تان ناتوان تر شوید.
نگرانی باعث ایجاد حس شکست در شما می شود. در نتیجه شما در نبرد کاهش وزن،از پیش شکست خورده هستید.
3. نگرانی باعث هدر دادن وقت گرانبهای شما می گردد.
حس نگرانی تمرکز شما را برای موفقیت مختل خواهد کرد. لذا به جای نگرانی، کاری کنید که از کاهش وزن لذت ببرید.
تلاش برای رسیدن به یک وزن ایده آل غیر منطقی، شما را در ادامه ی رژیم ناامید خواهد کرد.
توصیه‌های پزشکی- ورزشی را جدی بگیرید
دکتر انگورانی در این باره اظهار کرد: در نوع وشدت ورزش باید حداقل‌ها را در نظر داشت، یعنی حرکات ورزشی متوسط باشد و به مرور زمان افزایش یابد تا فرد دچار خستگی و آسیب نشود، راه‌های متعددی برای شناسایی شدت ورزش وجود دارد، به طور مثال هنگام ورزش فرد بتواند هر سه کلمه یکبار یک نفس بگیرد که این نشان می دهد روند فعالیت شخص متناسب و متعادل است در غیر این صورت باید از شدن ورزش خود بکاهد.
وی افزود: ورزش هوازی،ورزش شنا، پیاده‌روی تند، دویدن آهسته ، دوچرخه سواری ، استفاده از تردمیل و دوچرخه ثابت، نمونه‌هایی از ورزش هوازی هستند.بدین منظور، ‌ورزش‌هایی که با کمک وزنه یا دستگاه‌های بدنسازی یا کششی ورزشی صورت می‌گیرد، در کنار ۱۵۰ دقیقه ورزش هوازی در هفته، فرد حداقل دو تا ۳ بار در هفته ورزش قدرتی یا مقاومتی انجام دهد.
به جلوتر نگاه کنید
هر قدر که سن انسان بالا می‌رود شرایط جسمانی هم تغییر می کند و با توجه به این امر باید تغذیه و تحرک کافی در کنار یکدیگر قرار بگیرند تا بتوانیم دوران سالمندی را بی‌دغدغه سپری کنیم.
دکتر ایمانیان متخصص تغذیه  اظهار داشت: به هنگام ورزش کردن غذاهای مصرفی بسیار اهمیت دارند یعنی اگر فردی از غذاهای سنگین و چرب استفاده کند فاصله بین غذا خوردن و ورزش باید حدود 2 ساعت فاصله باشد.
مراقب باشید خیلی چرب و چیلی نخورید
قبل از اینکه ورزش کردن را شروع کنیم ابتدا باید از وضعیت جسمانی و سلامتی خود آگاه باشیم و قبل از شروع ورزش های سنگین باید به پزشک مراجعه کنیم تا دچار آسیب جدی نشویم. به هنگام ورزش کردن تمام اصول ورزشی و غذایی را در نظر بگیریم تا مبادا دچار حمله‌های قلبی شویم.
دکتر ایمانیان در این مورد اذعان کرد: کسانی که به دیابت، فشار خون و … مبتلا هستند حتما تحت نظر پزشک قرار گیرند، که دچار ایست قلبی نشوند و امکان ورزش برای آن‌ها به وجود بیاید.
وی ادامه  داد: میزان روغن‌های مصرفی در ورزشکارانباید نصف ‌شود، یعنی ۵۰ درصد مصرف روغن باید به نصف کاهش یابد. روغن‌های غذایی مصرفی در تغذیه ورزششکاران باید از نوع غیر اشباع مثل توفا و موفا باشد تا این دسته از افراد سریع تر بتوانند به تناسب اندام دلخوه خود دست یابند.
برای تناسب اندام آب بخورید
دکتر ایمانیان ادامه داد:کسانی که می‌خواهند با ورزش کردن به تناسب اندام برسند باید روغن‌ها را در وعده غذاییشان به حداقل برسانند، پروتئین مصرف کنند و از ویتامین‌های گروه B  بعد از غذاها غافل نشوند. عده‌ای از ورزشکاران هدفشان از ورزش کردن چربی سوزی است، این افراد باید روزانه بین ۸ تا ۱۰ لیوان آب مصرف کنند تابدنشان دچار کم آبی نشود.
 ایمانیان ادامه داد: تامین آب بدن به هنگام ورزش کردنگاهی بهتر از قرص های لاغری عمل می کند و چربی ها را شعله ور می کند و می توانند در کوتاه ترین زمان ممکن ما را به رویای خود یعنی تناسب اندام نزدیک کند.
در پایان می‌توان به این موضوع اشاره کرد که هر فرد با توجه به ویژگی جسمانی خود باید ورزش مناسب با بدنش را انتخاب کند بنابراین برای انجام ورزش‌های سنگین نباید عجولانه تصمیم بگیریم در غیر این صورت بدن ما با مشکلات فراوانی روبرو می شود و روز به روز از هدف خود یعنی کاهش وزن دور می شویم.
گزارش از آذر رجبی
باشگاه خبرنگاران