images

رادیوتراپی برای درمان سرطان پروستات در مواقع زیر انجام می شود:
1. در مراحل اولیه همانند هنگامی که بیمار کاندید جراحی است.
2. هنگامی که بیماری پیشرفت کرده و با متاستاز به استخوان ها باعث درد آن ها شده که رادیوتراپی برای کنترل درد بکار می رود.
3. به صورت درمان ترکیبی با هورمون درمانی وقتی که خطر سرطان پروستات در حد وسط است و امید چندانی به درمان تنهایی با رادیوتراپی نیست.
4. هنگامی که در اثر سرطان یک مهره بر روی هم خوابیده است یا هنگامی که پس از جراحی متوجه می شویم سرطان از پروستات عبور کرده و به بافت های اطراف نفوذ کرده است.
5. اگر بیماری محدود به غده پروستات بوده و بیمار کاندید عمل جراحی باشد اما عمل جراحی با ریسک همراه باشد پزشک استفاده از درمان با اشعه را توصیه می کند. دو نوع رادیوتراپی داریم یک نوع آن حالتی است که منشا اشعه در خارج از بدن قرار دارد و مطابق شکل، بیمار بر روی تخت می خوابد و اشعه به پروستات تابیده
می شود.
نوع دیگر آن حالتی است که فلزات تولید کننده اشعه برای درمان سرطان پروستات درون استوانه های ریزی قرار می گیرند و از طریق فضای پرینه (میان دو راه) وارد پروستات شده اشعه لازم را به سلول های سرطانی می تابانند.
همانند همه اقدامات درمانی درمان با اشعه یا رادیوتراپی با خطراتی همراه است که بعضی از آن ها عبارتند از:
1. اسهال
2. بی اختیاری ادراری
3. اختلال در نعوظ
4. خونریزی از مقعد به علت التهاب رکتوم که به آن پروکتیت ناشی از اشعه می گویند.
البته بعضی از این علائم به مرور زمان از بین می روند اما به یاد داشته باشیم که استفاده از اشعه در نوعی که منشا اشعه در بیرون از بدن قرار دارد با خطر سرطان روده بزرگ و مثانه در آینده روبرو است هر چند این خطرات کم است.

این مطلب اختصاصی سایت دکتر سلام می باشد استفاده از آن فقط با ذکر منبع مجاز می باشد