index

دیابت شیرین که به طور خلاصه دیابت نامیده می شود مشکل شایعی است که در آن میزان قند خون (گلوکز) به مدت طولانی بیش از اندازه بالا است. بدن برای انتقال قند از خون به داخل سلول ها، نیازمند هورمونی به نام «انسولین» است. انسولین را غده ای در بدن به نام «پانکراس» تولید می کند. در صورت ابتلا به دیابت انسولین یا تولید نمی شود و یا ترشح آن کم می شود و در برخی از انواع دیابت سلول ها به انسولین پاسخ مناسب
نمی دهند. در هر صورت سلول های بدن نمی توانند قند و سایر کربوهیدرات های رژیم غذایی را به طور طبیعی از خون برداشت نمایند بنابراین سوخت و ساز  این ماده در بدن دچار اختلال می شود.
دیابت می تواند در کودکی بروز نماید اما بیش تر اوقات در بزرگسالی رخ می دهد. بالا بودن گلوکز خون که قند خون هم نام دارد با رسوب تدریجی در بافت های بدن در دراز مدت می تواند باعث ایجاد عوارض مختلفی در قسمت هایی از بدن مانند قلب، عروق خونی، چشم ها، کلیه ها، مغز و سیستم عصبی شده و به آن ها آسیب رساند به همین دلیل لازم است که قند خون از ابتدای تشخیص بیماری و در دراز مدت کنترل شود تا از آسیب به بافت های مختلف بدن و ایجاد عوارض مختلف جلوگیری شود.
جهت پیشگیری یا کاهش مشکلات دیابت می توان کارهای زیادی انجام داد و با وجود دیابت زندگی فعال و سالمی را تجربه نمود همچنین با کنترل مداوم می توان از احتمال ابتلا به عوارض بیماری کاست.

این مطلب اختصاصی سایت دکتر سلام می باشد استفاده از آن فقط با ذکر منبع مجاز می باشد