سه نوع اصلی دیابت وجود دارد:
دیابت نوع اول
دیابت نوع دوم
دیابت حاملگی
دیابت نوع اول:
دیابت نوع اول که «دیابت وابسته به انسولین» نیز نامیده می شود عموما قبل از 30 سالگی رخ می دهد. این نوع دیابت زمانی بروز می کند که سلول های تولید کننده ی انسویلین در بدن توسط سیستم ایمنی خود فرد تخریب می شوند و بدن مقدار کمی انسولین و یا هیچ انسولینی تولید نمی کند. بدون انسولین سطح قند در خون بالا باقی می ماند و بنابراین درمان اصلی آن تزریق منظم انسولین می باشد.
دیابت نوع دو:
دیابت نوع دوم که «دیابت غیر وابسته به انسولین» نیز نامیده می شود زمانی بروز می کند که غده پانکراس انسولین کافی تولید نمی کند یا این که انسولین کافی تولید می کند ولی بدن به علت عدم پاسخ مناسب به انسولین نمی تواند به درستی از آن استفاده کند. این نوع دیابت معمولا توسط رژیم غذایی و مصرف دارو کنترل می شود اما بعضی مبتلایان نیاز به تزریق انسولین پیدا می کنند.
دیابت نوع دوم معمولا در میانسالی یا سالمندی بروز می کند اما به علت تغییر شیوه ی زندگی بروز آن در جوانان نیز در حال افزایش می باشد.
دیابت حاملگی
بعضی زنان در طی بارداری مبتلا به دیابت می شوند که دیابت حاملگی نامیده می شود و علت آن عدم تولید انسولین کافی برای برآوردن تقاضاهای متابولیک فراوان طی بارداری می باشد. معمولا این بیماری پس از زایمان برطرف می شود اما زنان مبتلا به دیابت حاملگی باید پس از زایمان مورد بررسی و کنترل قرار بگیرند تا از عدم ابتلاء به دیابت نوع دوم مطمئن شوند.
این مطلب اختصاصی سایت دکتر سلام می باشد استفاده از آن فقط با ذکر منبع مجاز می باشد