پاناکوتای قهوه با سس شکلات
مواد لازم:
خامه: 600 گرم
اسانس وانیل: 10 قطره
شکر قهوه ای: 55 گرم
پودر اسپرسو یا نسکافه: 2 قاشق چایخوری
پودر ژلاتین: 2 قاشق چایخوری
تعدادی دراژه شکلاتی برای تزیین
مقداری روغن برای چرب کردن پیاله ها
مواد لازم برای سس شکلات:
خامه: 150 گرم
شکلات تلخ: 55 گرم
طرز تهیه:
6 عدد پیاله ی مناسب برای داخل فر (به اندازه ی فنجان) را با کمی روغن چرب کنید. 600 گرم خامه را در قابلمه ای ریخته، شکر قهوه ای و اسانس را اضافه کرده و روی حرات ملایم داغ کنید اما نجوشد. سپس کرم حاصله را (درون کاسه ای) از صافی رد کرده و کنار بگذارید.
پودر اسپرسو یا نسکافه را در 4 قاشق غذاخوری آب حل کرده و با پودر ژلاتین به *روش بن ماری* گرم کنید تا ژلاتین حل شود. کمی از کرم کنار گذاشته را به مخلوط نسکافه و ژلاتین اضافه کرده و هم بزنید. سپس مخلوط را داخل کرم بریزید و مخلوط کنید. پودینگ را در ظرف های چرب شده ریخته و پس از کمی خنک شدن، به مدت 8 ساعت یا تمام شب در یخچال قرار دهید.
برای تهیه ی سس شکلات، ¼ از خامه ی مختص به سس را در کاسه ای ریخته و با شکلات تلخ مخلوط کنید. پس از آن خــامه ی باقیمانده را به تدریج اضافه کرده و هم بزنید (1 قاشق غذاخوری از خامه را باقی بگذارید).
ته ظرفها را مدت خیلی کوتاهی در آب داغ گذاشته و پودینگ ها را در ظرف مناسبی برگردانید. روی هر یک مقداری سس شکلات تلخ ریخته، چند قطره از خامه ی باقیمانده را روی سس ریخته و با یک خلال چوبی شکل دهید. روی دسرها را با پودر کاکائو و دراژه های شکلاتی تزیین و نوش جان کنید.
*روش پخت بن ماری: در یک کاسه مقداری آب ریخته و روی حرارت بگذارید تا بجوشد. در کاسه دیگری مخلوط نسکافه ، آب و ژلاتین را ریخته، روی ظرف آب قرار دهید و مرتب هم بزنید تا ژلاتین حل شود. توجه داشته باشید که کاسه ی بالایی بایستی بزرگتر از دهانه ظرف محتوی آب باشد و ته کاسه ی حاوی ژلاتین نباید با آب جوش تماس داشته باشد. بلکه باید حرارت بخار آب موجب حل شدن ژلاتین شود.