265

افرادی که در میانسالی به سر می برند و نزدیک به پنجاه سال هستند چه آزمایشاتی برای سلامتی شان باید انجام دهند از چه روش های مراقبتی باید کمک بگیرند چه توصیه هایی را باید مدنظر قرار دهند

میانسالی اغلب همراه با دردهای مختلف است و گاهی این درد ها می تواند نشانه مشکل جدی باشد. این روزها آزمایش های زیادی وجود دارد که می تواند هشدار به موقع و قبل از بروز مشکلات جدی باشد.

در این مطلب به نقل از نیوزویک به هفت آزمایش ضروری که هر فرد در دهه پنجم زندگی اش باید انجام دهد، اشاره شده است. اغلب این آزمایش ها بسیار ساده است و در عرض چند دقیقه انجام می شود.

آزمایش کلسترول
میزان بالای کلسترول می تواند سلامت قلب و عروق را به شدت تهدید کند. بنابراین انجام آزمایش می تواند در جلوگیری از حمله قلبی یا سکته مغزی بسیار موثر باشد.

آزمایش دیابت
آیا به طور مداوم احساس خستگی ،تشنگی و نیاز به دفع ادرار به ویژه هنگام شب دارید؟ اگر چنین است احتمال ابتلا به دیابت وجود دارد.
اضافه وزن، مصرف سیگار و نداشتن تحرک احتمال این بیماری را افزایش می دهد . این بیماری احتمال سکته یا حمله قلبی را 5 برابر افزایش می دهد و می تواند باعث آسیب دیدگی اعصاب و رگ های خونی و اندام های بدن شود.اگر در معرض خطر بروز دیابت 2 قرار دارید ، برای کنترل میزان قند باید دفعات آزمایش خود را افزایش دهید .در صورت بالا بودن قند خون برای مشخص شدن بیماری دیابت بایدآزمایش های دیگری نیز انجام داد.

آزمایش نقرس
نقرس به دلیل تراکم اسید اوریک در خون به وجود می آید و مبتلایان دچار حملات شدید درد و ورم مفاصل می شوند. در صورت درمان نشدن ،نقرس ممکن است به مفصل ها آسیب برساند و در موارد جدی شاید نیاز به عمل جراحی باشد. درد و ورم مفاصل به ویژه در اطراف شست بزرگ پا نشانه نقرس است.نقرس در افراد بالای 30 سال و زنان بعد از یائسگی دیده می شود. در صورت داشتن این علایم، پزشک آزمایش اسید اوریک سرم خون را می دهد.در صورت داشتن نقرس دارو های غیر استروئیدی و ضد التهابی برای کاهش درد و التهاب تجویز می شود.

آزمایش ویتامین D
حدود نیمی از بزرگسالان در سراسر جهان دچار کمبود ویتامین D هستند.پایین بودن این ویتامین می تواند باعث پوکی استخوان و شکستگی شود.برخی از مطالعات نیز نشان می دهد که کمبود این ویتامین باعث افزایش احتمال ابتلا به دمانس می شود .
عوامل خطر شامل داشتن شاخص توده بدن 30 یا بیش از آن است. سنگ کلیه و بیماری کولیک نیز زمینه ساز است.در صورت پایین بودن این ویتامین ،مصرف روزی 10میکروگرم ویتامین D به فرد توصیه می شود.منابع دیگر این ویتامین شامل ماهی چرب،تخم مرغ و غلات غنی شده است.

آزمایش تیروئید
زنان در دهه پنجم و ششم زندگی بیشتر به کم کاری تیروئید مستعد هستند و علایم این بیماری شامل خستگی، کاهش وزن و احساس افسردگی است.از آن جا که این مشکل در زنان شایع است به محض این که یک زن با علایم خستگی بدون دلیل به پزشک مراجعه می کند، اولین کاری که پزشک انجام می دهد، بررسی عملکرد تیروئید است.آزمایش خون که میزان هورمون ها را اندازه گیری می کند تنها راه دقیق مشخص شدن بیماری است.

آزمایش ویتامین B12
ویتامین B12 در تولید گلبول قرمز که اکسیژن را به اطراف بدن حمل می کند و همچنین حفظ سلامت مغز نقش موثری دارد.اما با بالا رفتن سن، قدرت بدن در جذب این ویتامین کمتر می شود. شایع‌ترین علت نقص ویتامین B12 کم‌خونی پرنیشیوز است که نوعی بیماری خود ایمنی است و به علت نبود پروتئین لازم برای جذب ویتامین از غذا به وجود می آید. این حالت اغلب در زنان بالای 60 سال شایع است.همانند آزمایش تیروئید در زنان یائسه که احساس خستگی می کنند باید برای تشخیص میزان این نوع ویتامین نیز آزمایش انجام داد.کمبود این نوع ویتامین با تزریق آمپول های B12 بر طرف می شود.

تست سلامت جنسی
عفونت هایی که از طریق ارتباط های جنسی به وجود می آید سن خاصی ندارد.
آزمایش اچ آی وی،سفلیس و اس تی ای(بیماری آمیزشی) که از طریق آزمایش خون انجام می گیرد و سوزاک، کلامیدیا و تبخال از طریق نمونه برداری از آب دهان یا ادرار انجام می گیرد. نتایج برخی از این آزمایش ها در همان روز آماده می شود و برخی دو هفته طول می کشد.

منبع:روزنامه خراسان