از آن جا که اشک مناسب و طبیعی 3 لایه مختلف در چشم دارد آزمایشات انجام شده توسط متخصص چشم مشخص می کنند که مشکل خشکی چشم از کدام لایه است و چه درمانی برای آن مناسب می باشد. چندین راه برای درمان خشکی چشم وجود دارد که عبارتند از:
قطره های اشک مصنوعی یا پمادها: استفاده از قطرات اشک مصنوعی درمان اولیه خشکی چشم است. بعضی انواع قطرات اشک مصنوعی را می توان بدون نسخه تهیه کرد. هر نوع قطره ای ممکن است برای فردی مناسب باشد لذا باید قطره های مختلف را امتحان کنید تا قطره ی مناسب خود را پیدا کنید. اگر خشکی چشم مزمن دارید باید به طور مداوم از قطره های چشمی استفاده کنید حتی اگر وضعیت چشمان تان به نظر خوب برسد. اگر هنگام خواب دچار خشکی چشم می شوید باید از لغزنده های قوی تر مانند پماد استفاده کنید.
بستن موقت یا دائمی مجاری خارج کننده اشک: که در موارد خشکی چشم شدید استفاده می شود و چشم پزشک روش های انجام آن را توضیح می دهد.
نکته:
با وجود این که اشک های مصنوعی باعث تسکین موقت می شوند اما کاملا نشانه ها را برطرف نمی سازند. متاسفانه نگهدارنده هایی که در برخی از این مواد به کار می روند می توانند مشکل خشکی چشم را تشدید کنند و حتی سلول های قرنیه را از بین ببرند. امروزه قطره های اشک مصنوعی بدون نگهدارنده ساخته شده اند که جهت جلوگیری از آلودگی در بطری های کوچک پلاستیکی یک بار مصرف عرضه می شوند که هر بطری پس از باز شدن تا 24 ساعت قابل استفاده است. استفاده از این نوع اشک مصنوعی که نسبتا گران می باشد در کسانی که لازم است به صورت طولانی مدت از اشک مصنوعی استفاده نمایند مانند بیماران دیابتی توصیه
می شود.
این مطلب اختصاصی سایت دکتر سلام می باشد استفاده از آن فقط با ذکر منبع مجاز می باشد