images

اگر جراحی تحت بی حسی موضعی انجام شود بیمار به محل آرامی منتقل می شود تا اثرات آرام بخش از بین برود پس از آن اکثر بیماران می توانند ظرف چند ساعت به منزل بازگردند. اکثر بیماران مسکن کافی برای تسکین درد دریافت می کنند.
معمولا روز بعد از جراحی چشم باید توسط متخصص چشم معاینه شود. بهبودی معمولا سریع است. اکثر افراد اندکی پس از جراحی متوجه بهبود بینایی خود می شوند گرچه هنوز هم برای مطالعه نیاز به عینک دارند.
گاهی التهاب حاصل از جراحی ممکن است چند روز یا چند هفته طول بکشد. بینایی در طی این مدت ممکن است تار باشد اما به تدریج طی سه ماه بهبود پیدا می کند.
اندکی پس از جراحی نورها اغلب شدید و زننده هستند و باید در این مدت از عینک آفتابی استفاده گردد. پس از بهبودی چشم و تطابق آن با عدسی داخل چشمی که چند هفته طول می کشد چشم دوباره معاینه شده و عینک جدیدی تجویز می شود.
خطر بروز عوارض جراحی کاتاراکت در بیماران دیابتی بالاتر است. این عوارض عبارتند از عفونت (نادر)، و تورم شبکیه که سبب کاهش دید می شود و سیتویید ماکولارادما (شایع) نام دارد. خوشبختانه برای هر دو عارضه درمان وجود دارد.
همچنین همانطور که قبلا نیز گفته شد جراحی کاتاراکت می تواند هر نوع رتینوپاتی موجود را بدتر سازد باید رتینوپاتی های شدید قبل از جراحی کاتاراکت با لیزر درمان شوند و آن دسته از رتینوپاتی هایی که نیاز به لیزر درمانی ندارند به دقت پس از عمل کاتاراکت پیگیری شوند (طی 6-3 هفته پس از جراحی).
از آن جا که بهبودی مناسب پس از هر نوع جراحی توسط متابولیسم نرمال از جمله سطوح قند خون نرمال تامین می شود باید قند خون دیابتی ها قبل از عمل جراحی تا حد ممکن پایین آورده و نرمال شود تا خطر بروز عوارض نیز کاهش یابند.
نکات کلیدی:
کاتاراکت به معنی کاهش شفافیت عدسی داخل چشم است که سبب تاری دید می شود.
کاتاراکت قسمتی از فرآیند نرمال سالمندی است.
افزایش قند خون منجر به بروز کاتاراکت زودرس می شود زیرا تورم غیر طبیعی در عدسی ایجاد
می کند.
قبل از شکل گیری کاتاراکت اغلب شماره عینک بیماران دیابتی به طور چشمگیری نوسان می کند.
کاتاراکت دیابتی اغلب برگشت پذیر است البته اگر به موقع تشخیص داده شود.
کنترل مناسب قند خون میزان ابتلا به کاتاراکت و عوارض پس از عمل آن را کاهش می دهد.

این مطلب اختصاصی سایت دکتر سلام می باشد استفاده از آن فقط با ذکر منبع مجاز می باشد