با چه رفتارها و حرکاتی می توانیم پی به زورگویی و سلطه گری فرزندمان ببریم این امر در روابط عاطفی زوجین تاثیرات مخربی خواهد گذاشت و آسیب های جدی به زندگی آن ها وارد خواهد ساخت
دکتر علی نقی فقیهی ، روانشناس گفت: یک همسر سلطهگر با کاشتن بذر تردید درمورد استعدادها و تواناییهایتان، همیشه از شما به عنوان سلاحی علیه خودتان استفاده میکند و همچنین اگر میبینید طرف شما بخاطر کوچکترین اقدامی که برای شما کرده است عوضش را میخواهد مسلم است که میخواهد جایگاهی بالاتر از شما برای خود حفظ کند.
فقیهی اضهارداشت : افراد سلطه گر با ایجاد حس عذابوجدان در فردمقابل خود بخاطر کارهایی که بصورت روزمره انجام میدهد، به هدف خود برای کنترل کردن او میرسند چون طرفشان کمکم همه تلاش خود را میکند که آن حس عذابوجدان را پیدا نکند و فرد سلطه گر احساس میکند حق دارد بیشتر از آنچه که میداند بداند.
وی بیان کرد : از دیگر نشانه های فرد سلطه گر میتوان این موارد نیز اشاره کرد :جدا کردن شما از دوستان و خانوادهتان، حسادت کردن بیش از حد از ارتباط شما با دیگران ، بی اعتمادی در لحضه به لحضه ی رفتار شما ،خسته کردن شما از بحث و مشاجره تا جایی که کوتاه بیایید، ایجاد احساس حقارت در شما بخاطر اعتقاداتتان، اذیت کردن و مسخره کردنهایی که ایجاد ناراحتی کند ،عدم تمایل به شنیدن نظرات شما، از بین بردن اهداف تحصیلی و کاریتان با ایجاد حس تردید به خودتان، تهدیدهای بیش از اندازه برای سلطه گری خودش نه اینکه حتما فیزیکی باشد بلکه می تواند تهدید به تنها گذاشتن شما باشد.
این روانشناس با بیان اینکه برای مقابله با این گونه زورگویی هایی که اصولا با زیرکی صورت میگیرد باید به زیرکی رفتار کرد ،افزود:شخصی که ازدواج کرده یا قصد ازدواج دارد باید بداند قرار است زندگی کند . زندگی ای صمیمی و با آرامش با وجود تمام اختلافات فکری و اخلاقی که ممکن است داشته باشند اما در این زندگی باید نقش تربیتی به هم داشته باشند. این بدان معنا نیست که اعتقادات و تفکرات خود را تحمیل کنند بلکه باید آشنایی با حق و حقوق های همسری را با روابط عاطفی آموزش دهد .
اما همه توانایی این آموزش را ندارند در اینجا نقش روانشناس پررنگ می شود و آموزش این حق و حقوق توسط او صورت خواهد گرفت .
انتهای پیام/