متخصصان معتقدند که مصرف محتاطانه و کنترلشده از عسل طبیعی فرآورینشده، در صورتی که در چارچوب نیازهای کلی روزانه و کالریهای کلی روزانه قرار بگیرد، سطح قند خون را افزایش نخواهد داد.
در برخی از مطالعات، ارتباط استفاده از عسل با کاهش وزن مشخص شده است و برخی مطالعات حتی نشان میدهند که پروفایل لیپیدی خون با استفاده از عسل بهبود پیدا میکند. مطالعات دیگری هم هستند که نشان دادهاند عسل، اثرات ضدالتهابی و آنتیاکسیدانی دارد.
با اینحال، فروکتوز همان شیرینکننده اصلی در عسل است و خوردن بیش از 50 گرم فروکتوز در روز میتواند سطح قند خون شما را افزایش دهد و در نتیجه، پروفایل لیپیدی خون را به سطح نامطلوبی برساند که برای سلامتی افراد دیابتی واقعا مضر است.
بنابراین، افراد دیابتی، قبل از هر چیز باید نیاز روزانهشان به کالریها را تعیین کنند تا بتوانند عسل را هم طبق برنامهریزی و براساس اندازهگیری دقیق بخورند. یک قاشق غذاخوری عسل، 64 کالری دارد و حاوی 8.1 گرم فروکتوز است.