برای اینکه از لحاظ بیماری دیابت ایمن باشیم باید با حواش روزانه خود بر ان تمرکز کنیم چون این مورد برای سلامتی انسان بسیار خوب است اکنون میخواهیم در ادامه
مطلب در این مورد مطالب کاملتری را از زبان محققان بیان کنیم
جهت مند بودن یا توجه آگاهانه ی روزانه به افکار و احساسات یک صفت ذاتی است.در مطالعه ی اخیر که 399 فرد شرکت داشتند نشانگرهای سلامت در این افراد از جمله تمرکزحواس جهت مند و قندخون اندازه گیری گردید.
محققان دریافتند مقدار قندخون افرادیکه نمرات بالاتری را برای آگاهی و تمرکز حواس خود دریافت کردند، نسبت به افرادیکه از این بابت نمرات پایین تری داشتند، در محدوده ی سالم تری قرار دارد.
نتایج نشان میدهد ارتباطی بین تمرکز حواس و توجه آگاهانه با مقدار قند خون وجود دارد، اما در این تحقیق یک رابطه ی علی ومعلولی به اثبات نرسید. اما این موضوع بخشی از برنامه ای است که محققان دانشگاه Brownبه مطالعه ی آن پرداخته اند، آنها در ادامه ی تحقیقات خود می خواهند بدانند آیا مداخلاتی که باعث افزایش تمرکز حواس این افراد می شود، بر سلامت قلب و عروق این افراد تاثیر دارد؟
فرضیه ی اساسی دانشمندان این است که افرادی با درجه ی بالاتر آگاهی و تمرکز حواس روزمره ی بهتر، قادر به ایجاد انگیزه ی بیشتری برای ورزش کردن، مقاومت در برابر خوردن مواد غذایی پرچرب و حاوی مواد قندی زیاد هستند و به رژیمهای غذایی و ورزشی که توسط پزشکان به آنها توصیه می شود ، بیشترعمل می کنند.
محققان درنتیجه به دنبال تعیین عواملی بودند که ممکن است ارتباط بین تمرکز حواس جهت مند را با قندخون سالمتر توضیح دهد. آنالیز اطلاعات بدست آمده نشان داد خطر چاقی(درافرادی با تمرکز حواس و آگاهی بیشتر این خطر کمتر است) و احساس کنترل (افرادی با تمرکز حواس جهت مند بیشتر به این موضوع باور دارند که می توانند چیزهای مهم را در زندگی خود تغییر دهند) هر دو در این ارتباط نقش دارند.
این تحقیق نشان داد یک ارتباط واضح بین تمرکز حواس جهت مند و تنظیم قندخون وجود دارد و شواهد جدیدی را فراهم نمود که نشان می دهد چاقی و حس کنترل ممکن است به عنوان حد واسط های بالقوه ی این ارتباط محسوب شوند.
دکتر Loucksمی گوید: از آنجائیکه تمرکز حواس و آگاهی یک صفت قابل تغییر است، این مطالعه شواهد اولیه ای دال بر وجود یک شاخص بالقوه ی نسبتاً جدید و امکان اصلاح خطر ابتلا به دیابت را ارائه نمود.
نتایج این تحقیق درمجله ی امریکایی Health Behavior منتشر شد. این نتایج یک ارتباط مستقیم و از نظر آماری معنی دار را بین خطر دیابت نوع 2 و تمرکز حواس آگاهانه به اثبات نمی رساند. احتمال ابتلا به دیابت برای شرکت کنندگانی با میزان تمرکز حواس بالاتر، 20 درصد کمتر است.
دکتر Loucksمی گوید: اما تعداد افراد شرکت کننده در این مطالعه که دارای آگاهی جهت مند بودند بسیار کمتر از آن است که اجازه دهد این یافته ها بصورت قطعی، تلقی شوند.
برای جمع آوری این داده ها، دکتر Loucksوهمکارانش از 399 داوطلب که در مطالعه ی New England Familyشرکت داشتند، ثبت نام کردند. این افراد در چندین آزمون روانی و فیزیولوژیکی شامل اندازه گیری قندخون و مقیاس Mindful Attention Awarenessشرکت کردند، مقیاس MAAS یک پرسشنامه ی 15 موردی است که برای ارزیابی تمرکز حواس جهت مند از مقیاس 1 تا 7 درجه بندی شده است.
محققان همچنین اطلاعاتی از سایر صفات جمعیتی و بهداشتی این افراد از جمله شاخص توده ی بدنی، سیگار کشیدن، تحصیلات، افسردگی، فشارخون، استرس ادراک شده و حس کنترل جمع آوری کردند. پس از تنظیم داده ها برای عوامل مداخله گری مانند سن، جنسیت، نژاد یا قومیت، سابقه ی خانوادگی، دیابت و وضعیت اجتماعی اقتصادی افراد در دوران کودکی، دریافتند سطح قند خون افرادی با نمرات بالا در مقیاس MAAS(6 یا 7) نسبت به افرادی با نمرات پایین درمقیاس MAAS(زیر 4) بیشتر طبیعی و زیر 100 میلی گرم دردسی لیتر می باشد.
آنالیزها نشان داد که چاقی 3 درصد از 35 درصد تفاوت خطر را شامل میشود. حس کنترل 8 درصد از این تأثیرات را شامل می شود و بقیه مربوط به عواملی است که دانشمندان به مطالعه ی آنها نپرداخته اند، اما دانشمندان درحال بررسی مکانیسم های احتمالی ارتباط بین تمرکز حواس جهت مند و مقدار قند خون هستند.
دکتر Loucksمی گوید: تقریباً هیچ مطالعه ی مشاهده ای اپیدمیولوژیکی تاکنون به بررسی ارتباط تمرکز حواس جهت مند و دیابت یا فاکتورهای خطر بیماریهای قلبی عروقی نپرداخته است و این اولین تحقیق در این زمینه است. ما اولین سیگنال ها را دریافت کرده ایم و در مطالعات بعدی این موضوع را در جمعیت های بزرگتر و با مطالعات آینده نگر بررسی خواهیم کرد.
منبع : http://diabetestma.org/