1665486

می خواهیم به مشکلات مختلف ناشی از بیماری هپاتیت سی اشاره کنیم این بیماری چه خطراتی برای سلامتی ما بهمراه دارد چه نوع مشکلات کبدی برای بدن ما به وجود می آورد

هپاتیت سی یکی از عوامل اصلی ابتلا به سیروز کبدی یا سرطان کبد می‌تواند باشد که هر دو کشنده‌اند.

ویروس هپاتیت سی با وارد شدن به بدن تمرکز خود را بر روی کبد آغاز کرده و می‌تواند به سلول‌های کبد آسیب برساند.

مهم‌ترین گام برای حفظ کبد در شرایط سالم، درمان هپاتیت سی مزمن با روش‌های دارویی ترکیبی است که به طور چشمگیری باعث توقف آسیب به کبد می‌شود.

اجتناب از الکل: به گفته دکتر جنسن؛ الکل برای کبد یک سم است و نوشیدن آن بیماری کبد را وخیم‌تر می‌کند. بهترین توصیه برای مبتلایان به هپاتیت سی پرهیز کامل از هر گونه نوشیدنی الکلی است.

به حداقل رساندن مصرف استامینوفن: مدیر مرکز بیماری‌های کبدی دانشگاه پزشکی شیکاگو توصیه می‌کند استفاده از داروهای ضد درد حاوی استامینوفن به کمتر از 2 هزار میلی گرم در روز باید کاهش یابد. استامینوفن خود خطر آسیب کبدی را افزایش می‌دهد.

بحث در مورد استفاده از داروها و مکمل‌ها با پزشک: برخی از داروها توسط کبد متابولیزه شده و ممکن است آسیب به آن را وخیم‌تر کند. حتی برخی مکمل‌های به اصطلاح طبیعی نیز در بازار با عملکرد کبد تداخل ایجاد می‌کنند و منجر به عوارض جانبی شدید می‌شوند. در مورد استفاده از داروها و مکملهای در دسترس، از پزشک خود مشورت بخواهید.

حفظ وزن مناسب از طریق رژیم غذایی و ورزش: اضافه وزن می‌تواند سبب ساخت چربی در کبد شده و مقاومت به انسولین و آسیب کبدی را ایجاد کند. حفظ وزن سالم از طریق ورزش و رژیم غذایی سرشار از میوه و سبزیجات و غلات سبوس دار در مبتلایان به هپاتیت سی مهم است.

تزریق واکسن: مبتلایان به هپاتیت سی در برابر هپاتیت آ و ب باید واکسینه شوند.

everydayhealth