45656
بهتر است با ترفندهای مفید جایگزین های مناسبی برای کلمه نه به فرزندتان پیدا کنید و از مشاورین خانواده و روانشناسان کودک در این زمینه کمک بگیرید توصیه های مناسبی در این زمینه برایتان داریم

نسرین امیری، فوق تخصص روانپزشکی کودک و نوجوان با بیان اینکه والدین باید سعی کنند از “نه” گفتن‌های دیکتاتورانه به فررزندانشان خودداری کنند، افزود: واقعیت این است که والدین اکثر اوقات در ارتباط با فرزندانشان به طور ناخودآگاه یک نقش (والدی،معلمی) را ایفا می‌کنند و فکر می‌کنند همیشه باید به فرزندان آموزش و یا دستور دهند و دقیقاً در این شرایط است که لجبازی‌های فرزندان شکل می‌گیرد.
وی ادامه داد: اما روش صحیح این است که والدین در ارتباط با فرزندان باید عقاید و احساساتشان را به اشتراک گذاشته و یک گفتمان دوطرفه صمیمی داشته باشند.
این متخصص در ادامه افزود: نکته قابل توجه اینکه والدین نباید احساس کنند وظیفه دارند بدون چون و چرا تأمین‌کننده خواسته فرزندشان باشند و باید این احساس به فرزندشان نیز انتقال داده نشود و در صورتی که برآورده شدن خواسته مطرح شود به هر دلیل منطقی به صلاح فرزند نباشد باید با همان روش به اشتراک‌گذاری احساسات و عقاید تفکرات گفته شده و با سؤالاتی نظیر به نظرت این خواسته به صلاح هست، آیا خطری و یا مشکلی به دنبال ندارد؟ با فرزند در میان گذاشته و به طور کاملاً‌ منطقی و قانع‌کننده او را از خواسته‌‌اش منصرف کنند.
دکتر امیری خاطرنشان کرد: نکته دیگری که والدین باید در نظر داشته باشند این است که در صورت برآورده کردن خواسته فرزندشان از او بخواهند تا یک سری کارهای مثبت انجام دهد تا کودک‌شان متوجه شود برای رسیدن به خواسته‌های خود باید تلاش کند و والدین وظیفه برآورده کردن بی چون و چرای خواسته‌های او را ندارند. ضمن اینکه با انجام کارهای مثبت مثلاً به کودک گفته شود با هر رفتار درست و مثبت یک ستاره به تو تعلق می‌گیرد و وقتی ده ستاره بگیری اسباب‌بازی که می‌‌خواهی را برایت تهیه می‌کنم تأثیرات مثبت تربیتی را نیز دریافت خواهد کرد.
 باشگاه خبرنگاران جوان