مواد لازم:
- کره حیوانی یا روغن : 4 قاشق غذاخوری
- پیاز بزرگ خرد شده : 1 عدد
- سیر له شده : 2 حبه
- زنجبیل تازه ریز خرد شده : 2.5 سانتیمتر
- پودر فلفل قرمز : 1 قاشق چای خوری
- زیره : 1 قاشق چای خوری
- پودر یا خمیر کاری با تندی متوسط : 1 قاشق غذاخوری
- برنج قهوه ای : 300 گرم
- عصاره سبزیجات جوشیده : 850 میلی لیتر
- گوجه فرنگی کنسروی خرد شده : 400 گرم
- برگه زردآلو یا هلو خیس خورده : 175 گرم
- نخود فرنگی منجمد : 90 گرم
- موز کوچک و کمی سبز : 2 عد
- مخلوط آجیل تفت داده شده : 90 گرم
- نمک : به میزان لازم
- فلفل : به میزان لازم
طرز تهیه :
2. سیر , زنجبیل , پودر فلفل قرمز , زیره , پودر یا خمیر کاری و برنج را به ماهیتابه بیافزایید و به مدت 2 دقیقه هم بزنید تا برنج کاملا به ادویه آغشته شده و سرخ شود .
3. آب را اضافه نمایید و هم بزنید . سپس گوجه فرنگی , فلفل و نمک را افزوده و به مرحله جوش برسانید . حرارت را کم نموده و درب ظرف را ببندید تا برنج به مدت 40 دقیقه به آرامی بپزد و آب آن تبخیر شود .
4. برگه زرد آلو یا هلو , فلفل دلمه قرمز و نخود فرنگی را به ترکیب بیافزایید و بگذارید با درب بسته ماهیتابه به مدت 10 دقیقه دیگر بپزند .
5. ماهیتابه را از روی اجاق بردارید و اجازه دهید 5 دقیقه کنار بماند , بدون آن که درب آن را باز نمایید .
6. موزها را پوست نموده و حلقه نمایید . درب ماهیتابه را بردارید و با چنگال برنج را زیر و رو نموده تا خوب مخلوط شود . سپس آجیل های تفت خورده و موزها را به برنج اضافه نمایید و با تکان دادن ماهیتابه آن ها را کمی به هم بزنید .
7. برنج قهوه ای با میوه و آجیل را به ظرف مخصوص پذیرایی منتقل نموده و گرم سرو نمایید .