گاهی اوقات نوزاد از خوردن شیر مادر امتنا می کند ، برخی علت این عمل نوزاد را احتیاج نداشتن نوزاد به شیر مادر تلقی می کنند و دیگر به او شیر نمی دهند. اما این امر کاملا نادرست است. دلایل زیادی وجود دارد که کودک را به خوردن شیر مادر بی میل می کند ، دلایلی از قبیل مریض ، دندان درآوردن و یا فعالیت های زیاد مادر.
این ها فهرستی از دلایل احتمالی عدم تمایل چند روزه ی کودک به خوردن شیر مادر است:
* غذاهای جدید یا سایر تغییرات در رژیم غذایی مادر که ممکن است باعث تغییر طعم شیر مادر شود.
* دندان درآوردن کودک و حساس شدن لثه های او که باعث می شود مکیدن شیر مادر برایش دردناک شود.
* ممکن است شما دچار استرس باشید و نوزاد متوجه این حالت روانی شما می شود.
* شیوه ی شیردادن تان را تغییر داده اید.
ورزش منظم و در حد متعادل مانعی برای شیردهی مادر محسوب نمی شود، اما گاهی دیده می شود که پس از فعالیت بدنی شدید و ورزش مادر شیرده به علت ورود اسید لاکتیک به شیر، طعم تلخ در شیر ایجاد می شود
* به گاز گرفتن اتفاقی نوزاد با صدای بلند واکنش نشان داده اید و او را ترسانده اید.
* عطر یا دئودرانت تان را تغییر داده اید و نوزاد متوجه تغییر بوی شما شده است.
* ممکن است نوزاد شما دچار عفونت گوش شده باشد، آبریزش بینی و سایر عارضه ها در نوزاد که که شیرخوردن از پستان را برای کودک دردناک یا ناراحت کننده می کند.
* فعالیت بدنی شدید مادر شیرده به علت ورود اسید لاکتیک به شیر، موجب تلخ شدن شیر مادر می شود و به همین علت شیرخوار از خوردن شیر امتناع می کند.
ورزش منظم و در حد متعادل مانعی برای شیردهی مادر محسوب نمی شود، اما گاهی دیده می شود که پس از فعالیت بدنی شدید و ورزش مادر شیرده به علت ورود اسید لاکتیک به شیر، طعم تلخ در شیر ایجاد می شود. در این مواقع لازم است مادر قبل از شیردادن، سینه ی خود را بشوید و اگر هنوز شیرخوار مایل به شیر خوردن نیست، مقدار کمی از شیر خود را قبل از تغذیه ی شیرخوار دور بریزد و بعد به نوزاد خود شیر بدهد.