parents

وقتی انسان ازدواج میکند و  صاحب فرزند می شود بی شک مسولیت های زیادی در تربیت کودک بر دوش والدین وجود دارد که این مسولیت خوشد با دشواریهایی روبرو  می شود که باید همواره کودک باشند در این بخش می خواهیم شما را با این دشواریها بیشتر آشنا کنیم

پدر و مادر بودن یکی از سخت‌ترین کارهای دنیا است. هر قدر هم منظم باشید، هیچ چیز نمی‌تواند مانع از هرج و مرجی گردد که با آمدن فرزند به زندگی شما وارد می‌شود. والدین بودن، یک شغل ۲۴ ساعته است، چون می‌بایست دائم مراقب کودک باشید. پدر و مادر با چالش‌های بسیاری مواجه می‌شوند. آنها باید دنیا را از دریچه چشمان فرزندان ببینند و آنها را با دنیای شگفت‌انگیز پیرامون‌شان آشنا کنند. برای آنکه کارتان ساده‌تر شود و از وقتی که با کودکان می‌گذرانید، به نحو احسن استفاده کنید، می‌بایست از اشتباهات رایجی که اغلب والدین مرتکب می‌شوند خودداری کنید. در ادامه، شما را با دشواری‌های پدر و مادر بودن آشنا می‌کنیم و به شما می‌آموزیم که از اشتباهات خود و دیگران به بهترین شکل ممکن درس بگیرید.
تصور اینکه فرزندتان بی‌عیب است
این طبیعی است که فکر کنید فرزندتان بهترین کودکی است که تاکنون به دنیا آمده است. اما نگذارید عشق عمیق به فرزاندان‌تان چشمان شما را به روی اشتباهات آنها ببندد. فرزند شما بی‌عیب نیست. کودکان اغلب برای آزمودن حد و مرزهای موجود دست به کارهای ناشایست می‌زنند؛ بنابراین، دفعه بعد خطاهای آنها را نادیده نگیرید. در غیر این صورت به آنها نشان می‌دهید رفتارشان قابل قبول است. کودکان به چشم والدین بی‌عیب‌اند؛ اما به طور طبیعی همیشه رفتار خوبی ندارند. واقعیت این است که هر کودکی -حتی فرزند شما- مرتکب اشتباه می‌شود.
عدم ثبات و پایداری
بی‌ثباتی دشمن یک پدر و مادر خوب است. روش‌های تربیتی متغیر و عدم پیروی از یک روال معمول در پرورش کودکان آنها را سردرگم می‌کند. به طور معمول، وقتی کودک بفهمد که به ازای اشتباهاتش تنبیه خواهد شد، به تدریج رفتار بهتری از خود نشان می‌دهد. پدر و مادر می‌بایست بنشینند و تصمیم بگیرند که چه رفتاری در قبال اعمال خوب یا بد فرزندشان داشته باشند. آنها باید تا حد امکان یک روال روتین و منظم داشته باشند.
کودکان اغلب از داشتن یک روال منظم لذت می‌برند، چون به آنها کمک می‌کند اتفاقات پیش روی‌شان را پیش بینی کنند و خود را از قبل آماده نمایند. البته باید مهارت‌های مقابله با تغییرات را نیز در آنها پرورش دهید و بیش از حد آنها را به روال روتین وابسته نسازید. یک برنامه انعطاف پذیر به آنها کمک می‌کند احساس امنیت کنند. در مورد برنامه‌هایی که دارید با هم گفتگو کنید و در صورت اعمال هرگونه تغییر به آنها اطلاع دهید.
وابستگی به تلویزیون برای سرگرم کردن کودک
اغلب والدین وقتی می‌خواهند کمی آرامش داشته باشند، تلویزیون را برای کودک روشن می‌کنند یا یک برنامه ویدئویی برای او می‌گذارند. اما بهتر است زیاد به این موارد وابسته نشوید. مطالعات محققان نشان می‌دهد کودکانی که بیش از حد پای برنامه‌های تلویزیون می‌نشینند، در آینده بیشتر در معرض مشکلات یادگیری و اختلالات توجه قرار می‌گیرند. با توسعه تبلت‌ها و دستگاه‌های لمسی کودکان به سمت بازی‌ها و برنامه‌های آنلاین کشیده می‌شوند و بخش عمده‌ای از زمان روزانه خود را صرف کار کردن با این دستگاه‌ها می‌کنند. فناوری جزء جدایی‌ناپذیر زندگی کودکان امروزی است که رعایت تعادل در استفاده از آنها مفید خواهد بود. با این حال، مغز کودک به انرژی و محرک‌های بیشتری نیاز دارد، بنابراین به او فرصت دهید از کار کردن با دستگاه‌های الکترونیکی لذت ببرند. بازی‌های جمعی نیز به کودکان کمک می‌کند که به مهارت‌های لازم برای موفقیت دست یابند.
عدم تعیین حد و مرز
تعیین حد و مرز لازمه رشد و توسعه کودکان است و آنها را در ادامه راه زندگی هدایت می‌کند. کودکان از حد و مرزهایی که برایشان تعیین می‌شود، کنترل، نظم و انضباط را می‌آموزند و به سمت رفتارهای مسئولانه سوق داده می‌شوند. وقتی برای آنها محدودیت ایجاد می‌کنید، توجه داشته باشید که خودتان نیز باید به این محدودیت‌ها پایبند باشید. در غیر این صورت کودک به آن وقعی نمی‌نهد.