اگر دچار سرماخوردگی شده اید،شاید بخواهید به کمک یک درمان خانگی احساس بهتری طی یک یا دو هفته زمانی که طول می کشد تا عفونت ویروسی فروکش کند، داشته باشید.
آیا درمان های خانگی سرماخوردگی موثر است؟
چنانچه دچار سرماخوردگی هستید، شاید بخواهید به کمک یک درمان خانگی احساس بهتری طی یک یا دو هفته زمانی که طول می کشد تا عفونت ویروسی فروکش کند، داشته باشید. اما کدام درمان ها قابل اعتماد هستند و کدامیک به احتمال زیاد بی فایده؟ ما برای پیدا کردن پاسخ این سوال با کارشناسان صحبت کردیم و به بررسی تحقیقات پرداختیم.
کمی سوپ مرغ امتحان کنید؟
شواهد نشان می دهد، سوپ می تواند ناراحتی شما را تسکین دهد. شناخته شده ترین پژوهش در این زمینه که توسط دکتر استیفن رنارد، متخصص ریه از دانشگاه نبراسکا انجام گرفت نشان داد، سوپ مرغ و سبزیجات مانع از حرکت سلول های سفید خون می شود که، باعث ایجاد علائم سرماخوردگی نظیر گرفتگی بینی هستند.
امتحان کنید؟ بله.
ویلیام شافنر، کارشناس بیماری های عفونی و پروفسور طب پیشگیری در دانشکده پزشکی دانشگاه واندربیلت، می گوید: هنگامی که غشاء مخاطی شما ملتهب می شود، داخل بینی تان پوسته پوسته و خشک می شود. سوپ کمک می کند تا مخاط نرم و لطیف شوند، به طوری که شما بتوانید آن ها را خارج کنید.
نوشیدنی داغ بنوشید؟
آیا شما هم از آن دسته افرادی هستید که در زمان گلو درد به چای داغ رو می آورید؟طی تحقیقی که درمرکز سرماخوردگی دانشگاه کاردیف در ولز صورت گرفت و در آن به ٣٠ تن از افراد مبتلا به سرماخوردگی نوشیدنی های گرم یا ولرم داده شده است، افرادی که نوشیدنی های داغ نوشیده بودند بهبودی بیشتری از آبریزش بینی، سرفه، لرز و عطسه گزارش دادند. محققان می گویند، این نتایج احتمالا به دلیل تاثیرات دارونما ها بوده اند، اما به نظر می رسد نوشیدنی های گرم واقعا منافعی برای گلو درد داشته باشند. مدیر مرکز رونالد اکل می گوید: چشایی، ایجاد بزاق و ترشحاتی که باعث روانی و تسکین گلو است را افزایش می دهد. پس هر نوشیدنی داغ و خوشمزه، سوپ، و یا غذای گرم به احتمال زیاد موثر است.
امتحان کنید؟ مطمئنا.
ماروین لیپمن، مشاور ارشد بخش پزشکی صدای مصرف کنندگان هم اضافه می کند:چای داغ، با کمی عسل می تواند به ویژه برای گلو درد تسکین دهنده باشد.
بینی را با محلول آب نمک بشویید؟
در سال 2015، محققان موسسه کوکران به بررسی پنج تحقیق پیرامون ارزش شستشوی مجرای بینی با آب نمک پرداختند. فقط یکی از این مطالعات دریافته بود که شستشوی بینی با آب نمک باعث تسهیل ترشح و گرفتگی بینی میشود و استفاده از داروهای ضد احتقان را کاهش می دهد.
امتحان کنید؟ ممکن است اثراتی داشه باشد.
دکتر اورلی اویتزر،مدیر بخش پزشکی صدای مصرف کنندگان در مورد حس عجیب و غریب آن می گوید: به مردم هشدار می دهم که، احساسی که بهتان دست میدهد درست مثل راه رفتن در یک موج بزرگ است. اما به آن عادت می کنید.و ایشان بطور واضح مردم را راهنمایی می کند که، سمت محصولاتی که برچسب هیپرتونیک دارند نروید، چون مطالعات نشان داده اند این محلول های غلیظ می توانند مجاری بینی را تحریک کنند. اگر میخواهید از ظرف neti (لوله ای که با آب گرم و نمک پر کرده اید) استفاده کنید، از آب مقطر و یا استریل در آن استفاده کنید. و بعد از هر بار مصرف آن را بشویید.
از مکمل های غذایی استفاده کنید؟
خیلی از مکمل های غذایی مانند سرخارگل (سرخارگل یک گیاه دارویی است که استفاده آن در امریکای شمالی و اروپا بسیار معمول است و به عنوان دارویی برای بهبود سرماخوردگی فروخته میشود)، جینسنگ (نامی عمومی برای هر یک از ۱۱ گونه گیاهان همیشه سبز از سرده پاناکس از خانواده آرالیاسیه میباشد)،ویتامینC و روی برای جلوگیری از سرماخوردگی و علائم آن توصیه و یا تبلیغ شده اند.نتیجه تحقیقات نشان می دهد، استفاده ترکیبی از همه آنها اثربخش است.
امتحانش کنید؟ پولتان را هدر ندهید.
مکملها توسط سازمان غذا و دارو کاملا مورد بررسی قرار نمی گیرند. پس محققان نیز نمی توانند نتایجی را به صورت رسمی از اطلاعات بیرون کشیده و اعلام کنند. شما هیچوقت نمیفهمید درون آنها دقیقا چه وجود دارد، و بعضی از آنها ممکن است با داروهای دیگری که مصرف می کنید تداخل داشته باشد.درهرصورت از استفاده از اسپری های بینی که برپایه روی هستند، خودداری کنید.FDA اعلام کرده است، آنها ممکن است حس بویایی شما را بطور دائمی از بین ببرند.
برای سرفه عسل بخورید؟
در سال 2014 در بررسی که توسط موسسه کوکران انجام شده است، عسل در 3 آزمایش با یک و یا تعدادی از این موارد مقایسه شده است. گروه داروهای رایج سرفه (دکسترومتورفان و دیفن هیدرامین )، یک داروی غیر مشخص و دارونماها. نتیجه آنها؟ عسل تاثیر بسیار بیشتری از دارونما و آن داروی غیرمشخص در تسکین سرفه داشت و کمی تاثیرگذارتر از دیفن هیدرامین در کاهش شدت و تکرار سرفه ها عمل کرده بود.
امتحانش کنید؟ شاید.
سرفه کمک می کند از شر مخاط اضافی خلاص شوید، بنابراین بهتر است آن را به طور کامل متوقف نکنید. مطالعات انجام شده مذکور تنها شامل کودکان می شود. اما اگر به دنبال درمان سرفه با داروهای رایج هستید، توجه داشته باشید که موسسه کوکران شواهد کمی در دست دارد که، چنین داروهایی موثر بوده و آکادمی پزشکی اطفال آمریکا اعلام کرده که این داروها برای کودکان اثربخش نیست و ممکن است خطرناک باشد.
وب سایت سلامت نیوز