cleaning-hacks1

خانه تکانی چه آمادگی ها و مراقبت هایی لازم دارد با انجام آن دچار کمردرد خواهید شد برای پیشگیری از انواع فشارها به ستون فقرات توصیه می کنیم از این ترفندهای موثر کمک بگیرید

 با رسیدن به روزهای پایانی سال سنت قدیمی خانه تکانی آغاز شده است و این کار دغدغه بسیاری از خانم‌ها است اما در این بین، نباید مراقبت‌های لازمه را فراموش کرد تا دچار مشکل خاصی از نظر سلامتی نشویم. یکی از توصیه‌ها و تاکیدات متخصصان، رعایت برخی نکات برای پیشگیری از بروز کمردرد است. اگر قصد خانه‌تکانی دارید یا در حال انجام آن هستید، بهتر است توصیه‌های پروفسور کامران آزما، متخصص طب فیزیکی و توانبخشی و استاد دانشگاه را در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری «سلامانه» بخوانید.

هر چه که وسیله‌ای که قرار است جابجا شود، به بدن نزدیک ‌باشد، فشار وارد به ستون فقرات کمتر است

از بین تمام کارهای مرتبط با خانه‌تکانی جابجایی وسایل خانه از طریق بلند کردن و حمل جهت شست‌وشو، نظافت و تغییر دکوراسیون جزء بیشترین کارهایی است که انجام می‌شود و هم جزء فعالیت‌هایی به شمار می‌رود که بیشترین احتمال آسیب رساندن به ستون فقرات ناحیه کمر را دارد. بنابراین قبل از انجام این کارها رعایت نکاتی ضروری است. مثلا در خصوص بلند کردن یک وسیله در ابتدا باید مطمئن شد که وزن زیادی ندارد و بلندکردن آن خارج از توان نیست. در غیر این صورت بهتر است برای بلندکردن آن از سایرین کمک گرفته شود یا که آن را هل داد.

معمولا وسایلی که نیاز به جابجایی دارند، در ارتفاعات مختلفی قرار گرفته‌اند، برای بلندکردن یک وسیله از زمین، بهتر است تا آنجا که ممکن است به جسم و وسیله مورد نظر نزدیک و سپس آن را بلند کرد. برای این کار باید با زانوهای خمیده و کمر صاف نشست، به گونه‌ای که حداقل یک پا به صورت صاف روی زمین قرار گیرد.

هرگز نباید با زانوهای صاف و کمر خمیده اقدام به بلندکردن اشیا از روی زمین کرد زیرا در این حالت فشار بسیار زیادی به عضلات پشت و کمر منتقل می‌شود. همچنین برای برداشتن یک وسیله که در بلندی قرار دارد، حتما باید از یک چهارپایه یا نردبان کوچک استفاده کرد و نباید هرگز قد خود را بلند کنیم.

در خصوص حمل وسایل نیز، هر چه که بار به بدن نزدیک ‌باشد، فشار وارد به ستون فقرات کمتر است بنابراین باید وسیله مورد نظر را در نزدیکترین ‌حالت به خود و هم سطح شکم قرار داد و بهتر است آن را بیش از حد بالا نبرد و وزن آن را بین دو دست تقسیم کرد.

اگر هم حین خانه‌تکانی، قصد جابجایی وسایل و اجسامی را دارید که سنگین هستند، نظیر کمد، مبل و بوفه و به دلیل سنگینی قادر به بلندکردن و حمل آن نیستید بهتر است به جای کشیدن آن را هل بدهید، چرا که هل دادن بهتر از کشیدن است! برای این منظور فاصله‌ای بین پاها ایجاد و  زانوها را کمی خم کنید. کمر باید حالت صاف و مستقیم به خود داشته باشد و در حین هل دادن بار به هیچ‌وجه کمر حالت چرخشی به خود نگیرد. اگر سابقه‌ای از کمردرد وجود دارد، توصیه می‌شود از جابجایی وسایل صرف‌نظر کنید اما اگر مجبور به این کار هستید، بهتر است با استفاده از پشت به وسیله سنگین تکیه داده و با فشار به عضلات ران و پا وسیله موردنظر را هل دهید و قبل از انجام این کارها کمر را با یک شال کمری و یا کمربند ببندید.

البته در کنار مواردی که ذکر شد توجه به برخی نکات هم ضرورت دارد از جمله اینکه قبل از جابجایی وسایل، در ابتدا حرکت‌های کششی ملایمی انجام داده و بدن خود را آماده کنید و حتما بین کارها، مدتی را به استراحت اختصاص داده و از کار ممتد و خستگی اجتناب کنید.