4885

اعتماد به نفس پایین در چه افرادی بروز میدهد با چه نشانه ها و حرکاتی می توانیم پی به اعتماد به نفس پایین در ان ها ببریم توصیه مشاورین و روانشناسان در این زمینه به این افراد چیست؟

 یک مشاور خانواده خصوصیات افرادی که اعتماد به نفس پایینی دارند را اینگونه توصیف کرد:«این افراد مرتباً خودشان را مورد انتقاد و سرزنش قرار می‌دهند. وقتی که صحبت می‌کنند به چشم‌های فرد مقابل نگاه نمی‌کنند و سرشان را پایین می‌اندازند. قدم‌های آن‌ها آهسته است. در پذیرش تعریف و تمجید و تعارفاتی که به آنها می‌شود مشکل دارند. تصور می‌کنند که سزاوار این همه تعریف نیستند یا اینکه دیگران آنها را دارند مسخره می‌کنند.»

دکتر فاطمه آذرتاش ادامه داد:« حتی زمانی که در یک جمع قرار گرفته‌اند در درون خودشان احساس خلأ یا پوچی می‌کنند. احساس افسردگی و گناه و شرمساری دارند و نسبت به توانایی‌های خودشان برای رسیدن به موفقیت تردید می‌کنند و خودشان را باور ندارند. این افراد از موفقیت‌های جدید می‌هراسند. مرتباً سعی می‌کنند دیگران را از خودشان راضی نگه دارند و بیشتر اوقات دچار هراس اجتماعی هستند.»

وی افزود:« در مقابل انتقاد و اظهار نظر دیگران آسیب‌پذیرند. از ابراز عقاید و احساسات خودشان معمولاً خودداری می‌کنند. چون از چگونگی واکنش دیگران می‌ترسند، خودشان را درگیر مواد یا روابط مخرب می‌کنند. از تعیین یک هدف مشخص و پیروی از آن عاجزند. معمولاً آدم‌های عصبی و پرخاشگری هستند. تحمل عیب و کاستی را ندارند و کمال‌گرا هستند.»

این مشاور خانواده تصریح کرد:« احساس خوب آن‌ها وابسته به عوامل خارجی اعم از وقایع روزانه یا تنوع رفتار دیگران با آن‌ها است. وابستگی‌های مختلفی دارند مثل وابستگی به موادی مثل: غذا، دارو، الکل و مواد مخدر. وابستگی به رفتارهای خاصی مثل خرج کردن پول، قمار بازی و تماشای تلویزیون دارند.»

به گفته وی برای تعیین میزان ارزش و شایستگی خودشان به پول و مال وابسته هستند. وابستگی‌های عاطفی دارند. برای داشتن حس ارزشمندی، شایستگی و امنیت، به توجه و تأیید فرد دیگری وابسته هستند که همه این وابستگی‌ها به منظور پر کردن خلأ درونی و تسکین دردهایشان است.

در صورتی که هر یک از این خصوصیات را دارید سعی کنید با یک روانشناس صحبت کنید و عزت نفس و اعتماد به نفس را در خودتان افزایش دهید.