56de862968880

ماهی عید را چگونه باید نگهداری کرد این امر تا چه حد برای سلامتی ما مضر هستند و تاثیر میگذارند با چه روش هایی می توانیم از عوارض نگهداری ماهی های عید در امان بمانیم

 در فرهنگی باستانی ایرانیان از ماهی به عنوان نماد زندگی یاد می‌شود و هر ساله با فرارسیدن عید نوروز، تعداد زیادی از این ماهی‌ها در سر سفره هفت‌سین ایرانیان جای دارد. اگر هم صاحب کودک کم‌سن و سالی باشید، حتما با اصرارهای او برای خرید این ماهی‌های قرمز مواجه خواهید شد.

به گزارش پایگاه خبری سلامانه، بد نیست بدانید برخلاف تصور عموم که فکر می‌کنند این ماهی‌ها عمر کوتاهی دارند، اگر به درستی بتوانید از آنها نگهداری کنید عمر این ماهی‌های قرمز گاها به بیش از 20 سال نیز می‌رسد. بد نیست قبل از خرید این نکته‌ها را بخوانید.

1- سعی کنید ماهی را از مراکز مجاز که دارای مجوز فروش موقت ماهی زینتی هستند، تهیه کنید.

2- مراکز بهداشتی مراکزی هستند که دارای مکان‌های مسقف بوده و دارای لوازم شستشو و ضد عفونی مناسب هستند.

3- اگر می‌خواهید ماهی قرمز را برای مدت طولانی در خانه یا کنار سفره هفت‌سین نگهداری کنید، برای هر ماهی یک لیتر آب در نظر بگیرید.

4- از ظروف دهان گشاد برای نگهداری ماهی استفاده کنید به طوری که فضای مورد نیاز برای هر ماهی دو برابر حجم آب باشد.

5- بهترین PH آب 7.5 – 6.8 و بهترین دمای آب نگهداری ماهیان زینتی 26-22 درجه سانتی‌گراد است.

6- آب ماهی‌ها را تماما عوض نکنید و در هر بار تعویض آب مقدار 25  درصد کل آب را تعویض کنید به طور متوسط در هر هفته 10درصد آب را عوض کنید.

7- برای ضد عفونی ظروف نگهداری ماهی از نمک طعام 3 درصد یا پرمنگنات پتاسیم، پرکلرین و بتادین می‌توان استفاده کرد.

8- جهت تغذیه ماهیان از غذاهای آماده که در فروشگاه‌های عرضه ماهی زینتی وجود دارد، استفاده کنید.

9- از خرید ماهیان مریض و بی‌حال و دارای لکه‌های سفید روی پوست بدن خودداری کرده و در صورت مریض شدن ماهی یا تلف شدن آن را سریعا از مابقی ماهی‌ها جدا کنید.

10- اگر سابقه بیماری پوستی (آلرژی) دارید، برای دست زدن به ماهی و ظروف نگهداری ماهی از دستکش استفاده کنید.

11- کودکان خود را از دست زدن و بازی کردن با ماهی باز دارید زیرا ممکن است عوامل بیماری‌زا احتمالی را به چشم و دهان خود منتقل کنند.

12- آب تعویضی ماهی را مستقیما در چاه تخلیه کنید و از ریختن آن در معابر عمومی یا باغچه خودداری کنید.

13- از اضافه کردن ماهی جدید تا حصول اطمینان از سلامتی آن به مابقی ماهی‌ها خودداری کنید.

14- اگر از آب شرب شهری استفاده می‌کنید باید جهت کلرزدایی آب مورد استفاده چند ساعت در هوایی آزاد قرار داده شود تا کلر موجود در آب از بین برود و سپس این آب کلرزدای شده به آب ماهیان اضافه شود.