بابک شریفی کاشانی در نشست خبری پنجمین کنگره نارسایی قلبی اظهار داشت: در زمینه پیوند قلب، ایران در منطقه به خوبی عمل کرده و در این زمینه پیشرو هستیم و امیدواریم با تلاش مسئولین در زمینه پیوند چند عضو نیز مقدم باشیم.
وی با بیان اینکه در کنگره نارسایی قلبی موضوع پیوند چند عضو که قلب در آن نیز وجود داشته باشد، مطرح شده و در این زمینه تیمهای فعال به کشور دعوت کردهایم تا با همفکری و هماندیشی در این راستا صورت گیرد.
مسئول بخش پیوند قلب بیمارستان مسیح دانشوری اضافه کرد: درمان دارویی نیز از موضوعات جدیدی بوده که در زمینه نارسایی قلبی استفاده میشود و آشنایی بیشتر با این داروها، روشهای جراحی نوین در درمان نارسایی قلبی در کنگره نارسایی قلبی با حضور مدعوین داخلی و خارجی مورد بحث و گفتوگو قرار میگیرد.
وی با اشاره به اینکه پیوند دو عضو قلب و کلیه در بیمارستان مسیح دانشوری و امام خمینی(ره) انجام گرفته است، گفت: در حوزه پیوند چند عضو، البته موفقیتها چندان نبوده و امیدواریم پیشرفتها در این زمینه حاصل شود.
کاشانی به موضوع اختلالات خواب اشاره کرد و گفت: این مسئله از عوامل ایجادکننده نارسایی قلبی به شمار میرود، همچنین برعکس این مسئله نیز وجود دارد، یعنی نارسایی قلبی میتواند سبب بروز اختلالات خواب شود، به عبارتی مشکلات تنفسی در حین خواب، انسداد خواب را به وجود آورده و این مشکل در افرادی که نارسایی قلبی دارند زیاد به چشم میخورد.
وی به موضوع فرهنگسازی در مورد نارساییهای قلبی و پیشگیری از آن تأکید کرد و اظهار داشت: افراد در صورتی که مراجعه به موقع به پزشک داشته باشند میتوانند درمانهای مناسبتری را دریافت کنند.
مسئول بخش پیوند قلب بیمارستان مسیح دانشوری ادامه داد: دومین علت مرگ و میر در کشور بیماریهای قلب و عروق بوده و این مسئله نه تنها در ایران بلکه در دنیا نیز وجود دارد که ناشی از روشهای زندگی و استرس است.
وی با اشاره به اینکه میانگین سالانه در چهار بیمارستان بزرگ تهران 80 عمل پیوند قلب انجام میگیرد، گفت: البته سعی میشود که پیوند صورت نگیرد و از راه دارویی درمان شود، ولی در صورتی که ناچار به انجام این عمل باشیم، جهت بهبود بیمار قطعاً این کار را انجام خواهیم داد.
کاشانی گفت: البته به غیر از تهران،سایر استانها نیز عمل پیوند قلب را انجام میدهند و با برنامهریزی وزارت بهداشت، تلاش است که این مسئله در سایر استانها به صورت جامعتر انجام گیرد.
وی با اشاره به اینکه حدود 75 درصد عمل پیوند قلب با موفقیت همراه است، گفت: هزینه پیوند 100 میلیون تومان با احتساب دارو و فعالیت تیمهای درمانی است، البته سیاست وزارت بهداشت این بوده که هزینهای از بیمار دریافت نشود، ولی به طورکلی زمانی که قصد داشته باشیم بیمار را پیوند قلب کنیم، به خانواده وی اعلام می شود که حدود 10 میلیون تومان داشته باشند.