اکثر افراد در طول مسافرت دچار یبوست می شوند آن ها با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می کنند و یبوست مزمن برای آن ها بسیار دردناک است می خواهیم از عوارض یبوست در هنگام مسافرت بگوییم و راه و روش مقابله با آن بگوییم
یکی از شایعترین مشکلاتی که اصولا افراد در مسافرت با آن مواجه میشوند، یبوست است. این مساله میتواند به دلیل کم نوشیدن آب و عدم دریافت فیبر کافی در طول روز و حتی کمتحرکی باشد. برای پیشگیری از بروز این مشکل پیشنهاد میشود توصیههای دکتر پیام فرحبخش، متخصص تغذیه و رژیمدرمانی و عضو هیات علمی دانشگاه را بخوانید.
تخم شربتی برای مقابله با یبوست
طبیعتا رفتن به سفر زندگی عادی و روزمره فرد را دستخوش تغییراتی میکند و به این ترتیب ساعات خواب، صرف وعدههای غذایی و حتی نوع تغذیه فرد تغییر میکند. معمولا در این ایام مصرف انواع تنقلات بیشتر از روزهای دیگر سال است و پرخوریهای بیشتری هم صورت میگیرد، ضمن اینکه فرد از تحرک کمی هم برخوردار است.
جدای از اینها، از دیگر مواردی که اغلب در طول سفر به آن کمتوجهی میشود، مصرف کم میوه و سبزی است و عدم مصرف مایعات به میزان 8 لیوان در روز است. بنابراین برای پیشگیری از یبوست به میزان دریافتی فیبر توجه کنید. میزان فیبر موردنیاز آقایان در طول روز 38 گرم و خانمها 25 گرم است. باتوجه به اینکه توصیه میشود به خاطر مسائل بهداشتی از خوردن سالاد و سبزیجات رستوران بینراهی خودداری کنید از این رو بهتر است بلافاصله بعد از اینکه در جایی مستقر شدید، خودتان سالاد درست کنید. البته حتما سبزی و ترکیبات سالاد را به روش اصولی شسته ضدعفونی کرده و سپس آنها را آبکشی کنید.
حتما حداقل 8 لیوان در طول روز آب بنوشید و برای آب نوشیدنی از آبهای بستهبندی که سلامت آن مورد اطمینان است، استفاده کنید. در صورتی که به آب آشامیدنی سالم دسترسی ندارید، حتما آب را برای حداقل به مدت یک دقیقه بجوشانید. تحرک کافی داشته باشید و خوراکیهایی که حاوی فیبر بالا هستند، بخورید.
حتما از نانهای سبوسدار استفاده کنید و کیوی جزو یکی از میوههایی باشد که در طول روز از آن مصرف میکنید. ضمن اینکه میتوانید قبل از سفر مقداری تخمشربتی، انجیر خشک و یا برگ زردآلو و آلو بخارا تهیه کرده و این خوراکیها را همراهتان ببرید و صبحها ناشتا مخلوط تخم شربتی با آب بنوشید با اینکه دو سه عدد برگ زردآلو و انجیر و آلوبخارا مصرف کنید.