چرا همه میهمانی ها و دورهمی ها منحصر به شام و ناهار هستند تا بحال شده بابت صرف صبحانه دوستان و آشنایانتان را دعوت کنید بد نیست پیشنهادهای تغذیه ای ما را در این زمینه بخوانید
نوروز فرصت خوبی برای بههمزدن عادتهای کهنه و دست و پاگیر است. گاهی بد نیست عادتهایمان را تغییر بدهیم و برخلاف روال همیشگی، برای دور هم بودن، فقط به مهمانی شام و ناهار بسنده نکنیم.
وعده صبحانه یک فرصت مناسب و البته هیجانانگیز برای مهمانیهای نوروز است. تنوع مواد غذایی سالم در آن بسیار بیشتر از سایر وعدههاست و قسمت عمده آن از قبل آماده است و شما فقط باید برای چیدن آنها وقت بگذارید. صبحها همه سرحالتر هستند و همه رغبت بیشتری برای خوردن غذای شما دارند. بازی با ترکیب رنگی خوراکیها و قرار دادن آنها در ظروف چوبی یا سفالی و تزئین میز با یک رومیزی با طرح گلهای بهاری همه را به اشتها میآورد. اگر از این ایده استقبال میکنید، پیشنهاد میکنیم تا نکات مربوط به یک صبحانه جانانه را با ما مرور کنید.
یک مکان دنج در خانه
در گام اول و قبل از مهمانی یک تغییر اساسی در دکور آشپزخانه بدهید. میز صبحانه خانوادگیتان را کنار پنجره و رو به آفتاب بگذارید. 3-2 گلدان ریحان و نعناع را کنار پنجره بگذارید و چند برگ از آن را هم کنار ظرف نیمرویتان بگذارید. چندتایی از ظروف قدیمی که سالهاست دمدستتان نبوده را بیرون بیاورید. بشقابهای گلسرخی جان میدهد برای سرو املت. اگر حیاطخلوت یا بالکن دارید، یک دست میز پلاستیکی با پایههای جداشونده دستوپا کنید و مراسم صبحانهخوری را در آنجا برگزار کنید.
از پارچههای چهارخانه نخی، یک رومیزی و چند بالشتک دورچین دار بدوزید. به لبه بالشتکها 2نوار اضافه کنید تا بتوانید آنها را به دستههای صندلی گره بزنید و ثابت نگهدارید. اگر در خانه گلدانی دارید، آن را به کنار میز صبحانه منتقل کنید. یک گلدان گل وحشی یا یک شاخه گل روی هر دستمال سفره، حال هر بینندهای را خوش میکند.
اول بسمالله: برنامهریزی
بهترین زمان برای یک مهمانی صبحانه، روزهای تعطیل است. اگر کسی از افراد خانوادهتان در تعطیلات نوروز مجبور است سر کار برود، اول برنامه را با او هماهنگ کنید. بهترین زمان صرف صبحانه در تعطیلات ساعت صبح است تا همه با خیال راحت به خوابشان برسند و مهمتر از آن اینکه در این ساعت مهمانها حسابی گرسنه هستند و با لذت فراوان به میز صبحانهتان نگاه میکنند. شما هم در فاصله آمدن آنها به کارهایتان که پر است از نکات ریز و خرده میرسید.
بازی با رنگهای طبیعت
در وعده صبحانه از میوههای تازه استفاده کنید. ظرف میوهها را کنار هم بگذارید و هر میوه را داخل یک ظرف بریزید، از مخلوط کردن اجزای صبحانه پرهیز کنید. تفاوت و تضاد رنگی را در میزتان رعایت کنید؛ مثلا ظرف کیوی خرد شده و خیار را کنار هم نگذارید. اگر ظرفی از میوه را برای پذیرایی از مهمانها درنظر گرفتهاید، آن را هم روی میز صبحانه بگذارید اما یادتان باشد از خرد کردن میوههایی مانند سیب و موز خودداری کنید چون زود سیاه میشوند. میتوانید پرتقالها را برش بزنید و در ظرفی جداگانه بچینید. یادتان نرود یک گلدان کوچک گل هم روی میزتان بگذارید تا همه مهمانها حسابی به حُسن سلیقه شما غبطه بخورند.
صبحونه چی میخورین؟
خوراکیهای یک میز صبحانه بسیار متنوع است؛ از خوراکیهای گرم نظیر انواع املت، پنکیک، نیمرو و انواع صبحانههای سرد مانند نان و پنیر، کره، مربا و عسل تا نوشیدنیهایی مانند چای و قهوه و شیر و انواع آبمیوه. اما برای مواردی که لازم است حتما روی میز صبحانه شما وجود داشه باشند، حداقلها و حداکثرهایی وجود دارد. سعی کنید برای میز صبحانهتان 2نوع نان درنظر بگیرید.
پیشنهاد ما حتما نان سنگک و یک نوع نان حجیم یا شیرمال است. بهتر است تخته چوبیتان را از توی کابینت بیرون بکشید و پنیر را هم روی آن، در گوشهای خرد کنید. در گوشه دیگرش مقداری خیار و گوجه را خرد کرده و با مقداری گردو و جعفری تازه آن را تزئین کنید. مرباها را در ظرفهای شبیه بههم، در یک گوشه بگذارید. نان را لای یک دستمال سفید قرار دهید. اگر نانها را از قبل تکه کردهاید، آنها را در سبدهای چوبی یا حصیری بگذارید. کیک و انواع شیرینیها را هم در نزدیکی نانها قرار دهید.
یک استکان چای قند پهلو
انواع شربتها، چای و قهوه و همینطور لیوانها را در طرف دیگری از فضا بچیند، تا مهمانتان موقع برداشتن غذا بههم برخورد نکنند و با خیال راحت لیوانهایشان را پر کنند. اگر از قوری و یک کتری شیشهای برای ریختن چای استفاده میکنید زیر آن شمعی قرار دهید تا آب سرد نشود. یک تکه چوبدارچین یا چنددانه هل در قوری چای بیندازید تا حضار با ریختن یک فنجان از آن، کلی سرخوشانشان بشود.
یک خاطره فراموش نشدنی
مطمئن باشید اگر مهمانانتان را به یک مراسم صبحانهخوران سنتی به صرف کلهپاچه و حلیم دعوت کنید، کسی دست رد به سینهتان نمیزند و همه رأس ساعت در مهمانی حاضر میشوند. رومیزی قلمکاری اصفهان و ظرفهای سفالی آبیلاجوردی جان میدهند برای این وعده. فرقی نمیکند مهمانی شما کوچک است یا بزرگ، رسمی است یا دورهمی؛ در هر حالتی بهتر است برای چیدمان سفره کمی وقت بگذارید و بعد با خیال راحت در کنار دیگران، به صرف آن خوراکیها بپردازید و این وعده را به یک دورهمی خاطرهانگیز برای کوچکترها و بزرگترها تبدیل کنید. شاید آنها سلامتی و از این به بعد صبحانهخوردنشان را به شما مدیون شوند.