آیا میدانستید افراد صبور صاحب عمر طولانی تری هستند و نسبت به دیگران توان بیشتری در ادامه زندگی دارند این افراد با صبر خود به آرامش بیشتری دست می یابند و این امر در طولانی شدن عمر آن ها تاثیر زیادی میگذارد
دکتر مژگان نیکنام متخصص روانشناسی بالینی گفت: صبر یکی از صفات و ویژگیهای مثبت شخصیتی است که از لحاظ روانی دارای جایگاه خاصی میباشد اما گاهی اوقات عوارض منفی هم میتواند به دنبال داشته باشد.
وی ادامه داد: بیصبری یکی از معضلات جامعههای مدرن میباشد که خیلی از افراد را درگیر خود کرده است که دلایل متعددی نظیر نداشتن هدف مشخص در زندگی، تحقیر شدن، احساس قربانی بودن، مشاهده رفتارهای آزار دهنده از سمت اطرافیان و انتقام گرفتن میتواند عامل ایجاد کنندهی آن باشد.
نیکنام افزود: صبر دارای دو جنبهی مثبت و منفی است، صبر مثبت موجب رشد و تعالی و پیشرفت در فرد میشود. همچنین صبر مثبت باعث آرامش و افزایش طول عمر میشود،این در حالی است که اگر فرد تلاشی در رسیدن به هدف خود انجام ندهد و به این انتظار باشد که خود به خود اتفاق مورد نظر خواهد افتاد این صبر مثبت تلقی نمیشود.
وی بیان کرد: نتایج عجولی ارائه یک راه ناقص و هیجانی است که نمیتواند فرد را به مقصد برساند.فرد باید تاب آوری و مقاومت در شرایط سخت را یاد بگیرد و در کنار صبر و تلاش امید را فراموش نکند. به علاوه صبر را نباید با مظلوم بودن اشتباه گرفته شود، این موضوع که فرد سلطه پذیر دیگران میشود صبوری نمیباشد.
نیکنام خاطر نشان کرد: نداشتن خود باوری و صبر از مهمترین مشکلاتی است که منجر به عدم تصمیم گیری در موقعیتهای حساس میشود، افراد با تقویت خودباوری،افزایش اعتماد به نفس و صبوری میتوانند اوضاع زندگی خود را به درستی مدیریت کنند و در به پیشرفتهای مورد نظر دست پیدا کنند.
باشگاه خبرنگاران جوان