کودکان زیر یکسال هنوز از لحاظ سیستم گوارشی و همچنین امنیتی تکامل نیافته اند. به همین علت پدر و مادر ها باید در دادن غذا به کودکشان دقت کنند. برخی از غذا ها هستند که ضرر های زیادی برای سلامت کودک دارند. برای مثال خوردن میوه های دانه دار برای کودکان زیر یک سال به هیچ عنوان توصیه نمی شود
نتایج مطالعات نشان داده است، میوههای دانهدار همچون كیوی و توت فرنگی و نیز سفیده تخم مرغ به دلیل ایجاد حساسیت و آلرژی و خوردن عسل به دلیل ایجاد مسمومیت برای كودكان زیر یك سال ممنوع است.
میترا زراتی كارشناس ارشد تغذیه و استاد دانشگاه ضمن بیان این مطلب در گفتوگو با خبرنگار «بهداشت و درمان» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) واحد علوم پزشكی ایران، گفت: علت بروز حساسیت یا آلرژی توسط مواد غذایی همچون سفیده تخم مرغ و میوههایی مانند گیلاس، كیوی و …. تولید ایمونوگلوبین E و چگونگی بروز علائم حساسیت در كودكان نیز به صورت كهیر و قرمزی پوست است.
وی حساسیت به پروتئین شیرگاو را نیز از جمله حساسیتهای غذایی كودكان بر شمرد و تصریح كرد: حساسیت به شیر گاو، ناشی از حساسیت به كازئین شیر است و از آنجایی كه این نوع پروتئین در اثر حرارت بالا و جوشاندن تغییر میكند، اغلب افراد به ویژه كودكان با مصرف شیر جوشانده و استریلیزه یا شیر خشك دیگر دچار آلرژی نمیشوند.
زراتی در خصوص ممنوعیت مصرف عسل در نوزادان زیر یكسال توضیح داد و گفت: به دلیل نارس بودن دستگاه گوارش نوزادان زیر یك سال باكتری كلستریدیوم بوتولینوم غیر فعال موجود در عسل نمیتواند توسط ترشحات معده به طور كامل غیر فعال شود، بنابراین سم بوتولیسم در دستگاه گوارش نوزاد تولید و نوزاد دچار مسمومیت شدید غذایی میشود.
وی ادامه داد: این سم با فلج كردن عضله تنفسی نوزاد میتواند منجر به مرگ وی شود.
زراتی درپایان خاطرنشان كرد: بنابراین این باور عمومی كه تركیب غذای كمكی نوزاد زیر یك سال با عسل باعث مقوی شدن آن میشود، كاملا نادرست است.