566556
آیا میدانستید با استفاده از شاخص توده بدنی اطفال می توان چاقی آن ها در آینده را تشخیص داد و پیش بینی کرد به تازگی محققین به نشانه های چاقی در بی ام آی نوزادان پی برده اند

به گفته دانشمندان، شاخص توده بدنی بالا نوزاد می تواند پیش بینی کننده این موضوع باشد که کدامیک از کودکان در سن ۶ سالگی چاق خواهند بود.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از مهر، طبق مطالعه محققان مرکز پزشکی بیمارستان کودکان سینسیناتی آمریکا به سرپرستی دکتر «آلیسون اسمگو»، الگوی رشد کودکانی که تا سن ۶ سالگی به شدت چاق هستند متفاوت از کودکان با وزن عادی در سن ۴ تا ۶ ماهگی است.

شاخص توده بدنی (BMI)، معیار اندازه گیری چربی بدن بر اساس قد و وزن است. معمولا این ابزار برای کودکان کمتر از ۲ سال استفاده نمی شود، اما محققان امیدوارند یافته هایشان موجب تغییر در این روند شود.

در این مطالعه، آنها گزارشات سلامت الکترونیک ۴۸۰ کودک به شدت چاق بین سن ۲ تا ۶ سال را در منطقه سینسیناتی مورد بررسی قرار دادند. این کودکان دارای شاخص توده بدنی بالای ۹۹ درصد بودند.

کودکان دارای شاخص توده بدنی ۸۵ درصد یا بالاتر دارای اضافه وزن تلقی شدند. همچنین کودکان دارای شاخص توده بدنی ۹۵ درصد یا بالاتر نیز چاق در نظر گرفته شدند.

محققان همچنین گزارشات مربط به حدود ۸۰۰ کودک بین ۲ تا ۶ سال را که دارای وزن سالم و شاخص توده بدنی بین ۵ تا ۷۵ درصد بودند را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند.

طبق این مطالعه، شاخص توده بدنی در بین نوزادان این دو گروه از اوایل ۴ ماهگی شروع به تغییر می کند. محققان این مطالعه به این نتیجه رسیدند که شاخص توده بدنی بالای ۸۵ درصد در سنین ۶، ۱۲ یا ۱۸ ماهگی، عامل پیش بینی کننده قوی شدت چاقی تا سن ۶ سالگی است.

سلامت نیوز: پیش بینی چاقی اولیه کودک از طریق شاخص توده بدنی نوزاد