فعالیت در کودکان یک فاکتور مهم و تاثیر گذار بر روی رشد او است. اکثر کودکان به طور طبیعی فعالیت بسیار زیادی دارند که این مسئله کاملا طبیعی است و هیچ ضرری برای او ندارد اما زمانی که کودک پا به مدرسه می گذارد به دلیل تکالیف درسی اش مقدار زیادی از فعالیت فیزیکی او کم خواهد شد که این موضوع اصلا مطلوب نیست. چرا که کم تحرکی باعث افزایش وزن خواهد شد.
در حالي كه به گفته متخصصان انجام فعاليتهاي فيزيكي الگوي سالمي را در كودك ايجاد ميكند كه تا دوران بزرگسالي در او
باقي مانده و بر شيوه زندگي او تأثيرگذار است.
فعاليت فيزيكي و انجام حركات ورزشي باعث تقويت ماهيچهها و استخوانها در كودك شده و در دستيابي و حفظ وزن ايدهآل مؤثر است. همچنين نگرش بهتري را نسبت به زندگي در ذهن كودك ايجاد كرده و كيفيت خواب او را بهبود ميبخشد.
علاوه بر اين احتمال ابتلا به ديابت نوع دو را نيز كاهش ميدهد. آمارها حاكي از آن است كودكاني كه از نظر فيزيكي داراي فعاليت بيشتري هستند، علاوه بر هوشياري، از نظر تحصيلي نيز موفقتر بوده و از اعتمادبهنفس و عزتنفس بيشتري برخوردارند.
براي تشويق كودكان به انجام فعاليتهاي ورزشي و فيزيكي، بايد فعاليتي متناسب با سن كودك انتخاب شود زيرا در غير اينصورت باعث احساس خستگي و نااميدي در كودك خواهد شد.
علاوه بر اين والدين بايد تا حد امكان شرايط مناسب براي انجام فعاليتهاي متنوع را براي كودك فراهم كرده و توجه داشته باشند انجام اين فعاليتها به شكل تفريحي براي كودك لذتبخشتر است.
تشويق كودكان نيز انگيزه ادامه فعاليت و همچنين انتخاب و آزمودن فعاليتهاي جديد را در كودك ايجاد ميكند.
فعاليتهاي فيزيكي بايد بخشي از برنامه روزانه كودكان را در برگيرد. به گفته پژوهشگران كودكان از دوره نوپايي تا دوره نوجواني روزانه به يك ساعت فعاليت فيزيكي نياز دارند.
بازي كودكان در محيط خانه، بازي با ساير كودكان در زنگ تفريح و شركت در كلاسهاي ورزشي فوق برنامه و … از جمله فعاليتهايي است كه در محاسبه اين زمان مدنظر قرار ميگيرد.
از آنجا كه تواناييها و قابليتهاي كودك در موفقيت او در فعاليتهاي فيزيكي نقش بهسزايي دارند، والدين بايد در انتخاب نوع فعاليت توجه خاصي به خرج دهند تا احساس سرخوردگي و ناتواني در كودك ايجاد نشود.