اگر جزو افرادی هستید که دائم شب ها سرفه میکنند بهتر است نگاهی به این مطلب بیندازید و سعی کنید این مشکل را با درمان های خانگی برطرف کنید در ادامه مطلب برخی داروهای گیاهی و سنتی را برای این عارضه معرفی می کنیم
سرفه های شبانه می تواند آفت خواب باشد و مهم این است که اگر مبتلا به این عارضه هستید، راه هایی را برای تسکین گلو و راه های هوایی حساس قبل از رفتن به رختخواب بیابید.
برای این که بتوانید به طور موثری سرفه خود را متوقف کنید و علائم آن را بهبود دهید، به توصیه های زیر عمل کنید:
نوشیدن چای گیاهی با عسل: به جای انتخاب یک لیوان نوشیدنی کافئین دار، چای گیاهی همراه با عسل را انتخاب کنید. در یک بررسی روی کودکان 2 سال به بالا که مبتلا به عفونت دستگاه تنفسی فوقانی بودند، محققان قبل از خواب شبانه 2 قاشق مرباخوری عسل به کودکان دادند. سپس دریافتند که عسل به اندازه داروهای ضد سرفه در کاهش سرفه های شبانه (در خواب) و بهبود کیفیت خواب کودکان موثر بوده است. بهترین راه برای بهبود گلودرد و سرفه های آزاردهنده این است که عسل را در چای کمرنگ یا آب گرم حل کنید و بنوشید. اما به یاد داشته باشید که هرگز به کودکان زیر یک سال عسل ندهید، زیرا باعث بروز مسمومیت بوتولیسم خطرناک در آنها می شود.
خواب در شیب: اگر به طور شیب دار نخوابید، جمع شدن مخاط پشت حلق موجب تحریک گلو می شود ضمن این که ممکن است دچار ریفلاکس معده شوید و همین اتفاق سرفه بیش از حد را به دنبال داشته باشد. پس حتما بالش خود را شیب دار استفاده کنید.
استفاده از بخورهای مرطوب: هوای خشک باعث خارش گلو و ایجاد سرفه خشک می شود، بنابراین بوسیله یک دستگاه بخور هوای خانه را مرطوب نگه دارید. هوای گرم و مرطوب، خلط را نرم کرده و راه های تنفسی را باز می کند. اگر کمی هم قطره اکالیپتوس به آب دستگاه اضافه کنید، خلط ها را سریع تر از بین می برد، زیرا ریه ها را تحریک کرده و راه های بینی را پاک می کند. اگر دستگاه بخور ندارید، روی سرتان یک حوله بیندازید و صورت خود را بر روی یک بخارهای یک ظرف آب جوش بگیرید. چند دقیقه به آرامی زیر حوله نفس بکشید و چند بار در روز این کار را تکرار کنید.
تمیز نگه داشتن ملحفه: اگر شما مستعد ابتلا به آلرژی هستید، این را بدانید که گرد و غبار موجود در ملحفه ماشه شروع علائم آلرژی است. پس هر هفته ملحفه خود را با آب گرم شستشو دهید.
دوری از مواد محرک: مواد شیمیایی موجود در تمیز کننده ها و ضد عفونی کننده های خانگی و نیز در خوشبو کننده های هوا می توانند مخاط گلو را اذیت کنند، سرفه را بدتر کنند و باعث سوزش چشم ها، گلو و دهان شوند. اگر می خواهید سرفه هایتان بهبود یابد، نباید از مواد شیمیایی پاک کننده با بوی تند و زننده استفاده کنید.
عدم استعمال سیگار: سیگار نکشید و در جاهایی هم که دود سیگار وجود دارد، توقف نکنید یعنی حتی در معرض دود سیگار افراد دیگر هم قرار نگیرید.
نوشیدن مایعات فراوان: این کار باعث نرم شدن خلط در قفسه سینه شما می شود. اگر سرفه شما در اثر ابتلای به سرماخوردگی یا آنفلوآنزا، به وجود آمده باشد، مصرف زیاد آب و مایعات بهترین راه برای کاهش طول مدت آن است. حداقل روزانه 8 لیوان آب بنوشید. می توانید کمی آب لیموترش نیز به آن اضافه کنید.
مصرف برخی داروها: برخی داروهای ضد رفه می تواند به نرم شدن خلط کمک کند ضمن این که داروهای ضد اسید معده نیز سرفه را کاهش می دهند. در مورد مصرف این داروها با پزشک تان مشورت کنید. در صورتی که سرفه شما بیش از 7 روز طول کشید، به پزشک مراجعه کنید.
منبع:
آوای سلامت www.webmd.com