توتفرنگی بومی جنوب و شمال آمریکا است. بیشترین انواع توتفرنگی در 55 سال اخیر به صورت تجاری پرورش داده شده است. اینکه اولین پارچه کسی این میوه را توتفرنگی نامید، معلوم نیست. رنگ توتفرنگی با کیفیت قرمز و روشن و شفاف و کلاهک آن سبز روشن است. توتفرنگی منبع خوبی از ویتامین C و حاوی مقادیر زیادی قند میوه و سبزیجات است.
این میوهها در بدن واکنش قلیایی ایجاد میکند و به علت سدیم بالا، به میوه جوانی معروف است. توتفرنگی همچنین حاوی مقادیری پتاسیم نیز میباشد. بسیاری از افراد بعد از خوردن توتفرنگی بدنشان کهیر میزند. اگر شما نیز جزء این افراد هستید و به توتفرنگی حساسیت آلرژی دارید، این روش را امتحان کنید: ابتدا توتفرنگیها را در آب گرم ریخته و سپس سریع آنها را آبکش کنید و روی آنها آب یخ بذریزید. این کار باعث میشود کمی از آلرژی شما به توتفرنگی کاهش یابد. در بعضی از افراد، دانههای توتفرنگی موجب التهاب روده میشود.
توتفرنگی از محبوبترین انواع توتها در سراسر جهان به شمار میآید که بیش از صدها نوع توتفرنگی وجود دارد، ولی همگی آنها به شکل قلب هستند. توتفرنگی دارای انواع مختلفی آنتیاکسیدانها، ویتامین C، ویتامین E و بتاکاروتنها، همچنین سرشار از فیبر، فلاوونوئیدها، پتاسیم، اسیدفولیک و ویتامینB کمپلکس، B2، B5، B6، بیوتین و منگنز، قلع و مقادیر کمی پروتئین، شکر و تقریباً فاقد چربی و کلسترول است.
این میوه میتواند از ایجاد نوعی کمخونی پیشگیری کند، زیرا اسیدفولیک آن در ترکیب و ایجاد هموگلوبین مؤثر است. توتفرنگی میزان مرگ و میر ناشی از سرطان را کاهش میدهد؛ زیرا آنتیاکسیدانها با فلاوونوئیدها از آسیب سلولها در اثر رادیکالهای آزاد جلوگیری میکنند. ماده فعال موجود در قرص آسپرین، اسید استیل نام دارد که این ماده در توتفرنگی نیز موجود میباشد.
اگرچه مقدار آن به اندازهای نیست که بتواند با آنفلوانزا مبارزه کند، اما میتواند مانع تشکیل لختههای خون شود و عملکرد قلب را بهبود بخشد. فلاوونوئید موجود در توتفرنگی، این میوه را به یک داروی ضدالتهاب تبدیل کرده است. با مصرف روزانه توتفرنگی در برابر بیماریهایی همچون آسم، ورم مفاصل، نقرس، آرتریت، روماتوئید و خونریزی روته ایمن میشوید.
پژوهشگران دریافتند که توتفرنگی به دلیل داشتن اسیدفولیک، علاوه بر درمان کمخونی، حافظه را بهبود میبخشد و تمرکز و توانایی مغز را در پردازش اطلاعات افزایش میدهد. با توجه به مقادیر بالای ویتامین C در توتفرنگی، ترشح بزاق افزایش یافته و غذاهای نشاستهای و پروتئین به وسیله خوردن آن، سریعتر هضم میشوند.
به علاوه، فیبر موجود در توتفرنگی بدن را سمزدایی و روده بزرگ را پاکسازی و یبوست را درمان میکند. پتاسیم موجود در توتفرنگی نیز دفع ادرار را زیاد و سموم را از بدن دفع و فشار خون را تنظیم میکند. خوردن توتفرنگی و نوشیدن آن توتفرنگی باعث تحریک ترشح سروتونین میشود. همانطور که میدانید سروتونین، خلق و خو را بهبود میبخشد و ایجاد احساس آرامش میکند.
نکات مصرفی:
توتفرنگی میوهای حساس و ظریف است و به منظور دفع آفات، آن را سمپاشی میکنند؛ بنابراین قبل از مصر، توتفرنگی ظرف آب تمیز و سرکه سیب خیس کنید و روی آن مقداری نمک بریزید و سپس بعد از 10 دقیقه حسابی بشویید تا تمامی سموم آن از بین برود و تمیز شود. مخلوط توتفرنگی و ماست و یا توتفرنگی و موز بسیار خوشمزه و مغذی است.
احتیاط: افرادی که به توتفرنگی حساسیت دارند و عوارضی همچون خارش، قرمزی و کهیر در آنها ایجاد میشود، باید از خوردن بیش از حد آن خودداری کند.
زندگی آنلاین