2356
آبله مرغان چه نوع بیماری است و در چه فصلی از سال شیوع بیشتری پیدا میکند اطفال بیشتر از دیگران در معرض این عارضه قرار دارند می خواهیم راه و روش های درمانی مختلف برای این بیماری را بررسی نیم

یک متخصص بیماری‌های عفونی از شیوع موارد بیماری “آبله مرغان” همزمان با آغاز فصل بهار خبر داد.

دکتر بهزاد مهدویان با بیان اینکه آبله مرغان یک بیماری ویروسی با قابلیت سرایت بسیار بالاست، گفت: این بیماری به طوری معمول در کودکانی که تاکنون با ویروس بیماری مواجه نشده‌اند، دیده می‌شود.

وی تصریح کرد: این بیماری در دو سه روز ابتدایی خود را با علائمی مانند تب و گلودرد نشان می‌دهد و از روز سوم بثورات پوستی قرمز رنگ در سراسر بدن ظاهر می‌شود که برخی از آنها بصورت تاول‌های آبدار هستند.

مهدویان افزود: دوره بیماری به طور معمول هفت تا 10 روز طول می‌کشد و حتی در صورت عدم مصرف دارو به طور خودبخودی درمان شده و بثورات پوستی از بین می‌رود.

این متخصص بیماری‌های عفونی به افزایش موارد ابتلای بیماری در ابتدای فصل بهار اشاره کرد و گفت: ویروس این بیماری قابلیت سرایت بالایی دارد. بطور مثال اگر دانش آموزی به این بیماری مبتلا شود به راحتی می‌تواند یک کلاس را بیمار کند. بیماری آبله مرغان واکسن دارد. این بیماری به گونه‌ای است که اگر فرد یکبار در طول زندگی خود به آن مبتلا شود، تا آخر عمر در برابر آن واکسینه می‌شود.

مهدویان افزود: اما از آنجا که این ویروس در نخاع مستقر می‌شود، این احتمال در موارد اندکی وجود دارد که فرد پس از یکبار گرفتن آبله مرغان، چنانچه در آینده دچار ضعف سیستم ایمنی بدن شود، این ویروس مجددا در بدن او فعال شود. فعال شدن مجدد ویروس آبله مرغان در سنین بزرگسالی عموما به شکل بیماری “زونا” خواهد بود و منطقه‌ای از بدن را درگیر می‌کند.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با بیان اینکه آبله مرغان در موارد نادری می‌تواند خطرناک شود، گفت: برخی عوارض این بیماری انسفالیت، مننژیت، عفونت مغزی، پنومونی یا عفونت ریه است که در موارد نادری بروز پیدا می‌کند و می‌تواند بسیار خطرناک باشد.

وی تصریح کرد: در همین راستا توصیه می‌شود افراد در صورت بروز استفراغ، تب شدید و تنگی نفس و درد قفسه سینه در روند بیماری آبله مرغان حتما به پزشک مراجعه کنند.
ایسنا،