گزارشی در 2007 میلادی توسط اعضای کمیته بررسی امگا-3 انجمن روان پزشکان آمریکا قراینی را نشان می دهد که روغن ماهی یا منابع دیگر اسیدهای چرب امگا-3 اختلالات خلقی را بهبود می بخشد. در این گزارش اثری از وجود عوارض جانبی دیده نمی شود بلکه نشان می دهد که این مواد علاوه بر مقابله با افسردگی از نظر سلامتی منافع دیگری هم دارند. روغن ماهی ظاهرا برای جلوگیری از بروز آلزایمر موثر است و سلامت قلب را بهبود می بخشد. لیکن درباره میزان مناسب مصرف آن پرسش هایی مطرح است. نتایج یک پژوهش که به خوبی طرح ریزی شده بود نیز نشان دادند که مصرف روزانه یک گرم روغن ماهی به مدت 12 هفته سبب ایجاد بهبود در خلق و خو می شود ولی نتیجه گمراه کننده این پژوهش این است که مصرف مقادیر بیشتر روغن ماهی هیچ گونه اثر مثبتی ندارد. من بیماری داشتم که به مصرف روزانه 18 گرم روغن ماهی اعتقاد راسخ داشت و بیمار دیگری هم داشتم که با خوردن یک کپسول روغن ماهی خواب زده می شد. بیشتر روغن ماهی های عرضه شده در بازار 1000 تا 1200 میلی گرمی هستند که به نظر می رسد دوز مناسبی باشد. چنانچه کومادین یا داروی رقیق کننده خون مصرف می کنید از خوردن روغن ماهی پرهیز نمایید.
ولی به غیر از این روغن ماهی با داروهای دیگر واکنش منفی ایجاد نمی کند. من متخصص تغذیه نیستم ولی می دانم افرادی هستند که جزئیات ترکیبات روغن ماهی های عرضه شده را از نظر درجه خلوص و فرمول شیمیایی و منبع تهیه روغن ماهی های موجود در بازار و همچنین روغن ماهی های تجویز شده را می دانند ولی برایم روشن نیست که بحث در مورد کیفیت این روغن ها پایه علمی دارد یا نه. توصیه می کنم که مصرف روغن ماهی را با روزی یک قرص شروع کنید چون احتمال زیاد دارد که به کاهش افسردگی و همچنین به سلامت قلب شما کمک کند و برای جلوگیری از بروز آلزایمر هم مفید است. در رژیم غذایی خود از ماهی بیشتر استفاده کنید یعنی دست کم دوبار در هفته از آن به عنوان منبع اصلی تامین پروتئین بدن بهره ببرید. اگر به تجویز پزشک داروی ضد افسردگی مصرف می کنید آن را با روغن ماهی جایگزین نکنید بلکه ابتدا برای مدتی هر دو را با هم میل کنید و سپس با پزشک خود به مشورت بنشینید.
این مطلب توسط مجله پزشکی دکتر سلام تهیه شده است. استفاده از آن فقط با ذکر منبع دکتر سلام(hiDoctor.ir) مجاز می باشد