images

یکی از گروه های همیاری ای که می شناختم فهرستی از اقداماتی تهیه کرده بود که نزدیکان بیمار باید انجام دهند:
1. سعی کنید با ملاحظه و با فکر و همدل باشید. اگر شریک یا دوست شما پایش بشکند انتظار دارید که توان و انرژی او محدود و گاهی دچار درد شود. همچنین می دانید که فقط به خاطر شاد کردن شما نمی تواند خود را سریع تر بهبود بخشد. درباره افراد افسرده هم همین گونه بیندیشید.
2. بیمار را تحریک نکنید. در هر رابطه ای خواه ناخواه موقعیتی به وجود می آید که ممکن است منجر به نزاع شود موقعیت هایی چون انداختن جوراب چرک روی کف اتاق یا جابه جا شدن کنترل تلویزیون یا مصرف کردن بنزین ماشین تا آخر. شما می دانید زنگ خطر همسرتان در کجاست پس این زنگ را هنگامی که طرف مقابل افسرده است به صدا در نیاورید.
3. حرکات ساده ای که نشانه محبت باشد مورد استقبال قرار میگیرد و می تواند مفید باشد حتی در شرایطی که بیمار نتواند آن را تلافی کند. هر شب هنگامی که به بستر می روم همسرم با بوسیدن من و شب به خیر گفتن محبتش را ابراز می کند. گرچه ممکن است در مواقعی حوصله دیدن او و رفتارش را نداشته باشم اگر او همین ابراز توجه را انجام ندهد روحیه ام خراب تر خواهد شد و احساس تنهایی بیشتری خواهم کرد.
4. کاهش مسئولیت های شریک هر چقدر هم که اندک باشد می تواند کمک شایانی بکند. پیشنهاد کنید که خرید خانه را شما انجام دهید زباله را شما تخلیه کنید لباس ها را در ماشین بیندازید و بچه ها را به ساندویچ فروشی ببرید. این اقدامات بیش از کلمات نشانگر درک شما از دشواری کارهایی است که به عهده همسرتان گذاشته شده است.
5. اقدامات پیشگیرانه می تواند تمهیداتی باشد که نزدیکان وقتی بیمار حالش خوب است برای دورانی که بیماری اش عود می کند با او توافق کنند. این توافق می تواند مرحله بندی شود. مثلا در مرحله اول مرا به حال خودم بگذار. مرحله دوم به من محبت کن و بردبارانه مواظبم باش. مرحله سوم اصرار کن که با روان درمانگرم تماس بگیرم و مرحله چهارم مرا به بیمارستان ببر. بیماری را می شناسم که هنگام افسردگی رنگ ها را تشخیص نمی دهد. از روی تجربه یاد گرفته است که در همان لحظات اول شوهرش را باخبر کند چون اگر حالش بدتر شود دیگر به شوهرش اطلاع نمی دهد.
6. با هر زحمتی شده خود را آگاه تر کنید و آنچه را باید درباره افسردگی بدانید فراگیرید. آماده باشید که به درمانگر یکی از عزیزانتان مراجعه کنید. شگفت انگیز است که ملاحظه نوشته ها یا شنیدن حرف های یک شخص مطلع تا چه اندازه می تواند دیدگاه های شما را تغییر دهد. هر چقدر هم که مطمئن باشید افسردگی یک بیماری است و این بیماری انتخابی نیست باز هم نیاز به آموختن دارید. آگاه شدن از حقایق شما را در یاری دادن به بیمار کمک می کند و به او نشان
می دهد آن قدر دوستش دارید که زحمت فرا گرفتن نکات لازم را به خود هموار می کنید.
اقرار می کنم کسانی در حرفه من وجود دارند که به افراد خانواده بیمار کمک زیادی نمی کنند. هر از گاهی که بیمار بستری است جلساتی با حضور نزدیکان وی برقرار می شود اما رسوم دیرینه ای درباره مخالفت با دخالت دادن اعضای خانواده بیماری که سرپایی درمان می شود وجود دارد.

این مطلب توسط  مجله پزشکی دکتر سلام تهیه شده است. استفاده از آن فقط با ذکر منبع دکتر سلام(hiDoctor.ir) مجاز می باشد