اگر جزو افردی هستید که مدام به یبوست دچار می شود بهتر است در رژیم های غذایی خود تغییراتی ایجاد کنید و مانع افزایش و شدت یافتن این حالت در بدن خود شوید
یبوست از جمله مشکلهای گوارشی است که تمام افراد حداقل یک بار در زندگی دچار آن شدهاند. سختی و خشکی خروج مدفوع از مقعد مشکلی خوشخیم است که میتواند دلایل تغذیهای و روانی داشته باشد.
به نقل از MEDISITE، در صورتی که معمولا دچار یبوست میشوید بهتر است از بروز این مشکل پیشگیری کنید. توصیه میشود به محض اینکه نیاز به دستشویی را حس کردید به توالت بروید و مرتبا آب بنوشید. حتی اگر لازم است نیمه شب از خواب بلند شوید و آب بنوشید. مواد غذایی غنی از فیبر از جمله سبزیها، میوه، غلات کامل و گردو مصرف کنید و ورزش را از یاد نبرید.
در صورتی که دچار یبوست شدید میتوانید داروهای ملین استفاده کنید. موسیلاژهای ملین، فیبرهایی هستند که آب را به خود جذب کرده و متورم میشوند و مدفوع را نرم و آبدار میکنند تا راحتتر به سمت رکتوم حرکت کند. موسیلاژ از جمله اسفرزه را باید چند روز قبل از مصرف در آب خیساند و روزانه 5 تا 10 مرتبه برحسب شدت یبوست مصرف کرد.
از جمله عوارض احتمال مصرف موسیلاژها میتوان به نفخ و گرفتگی عضلات شکمی اشاره کرد. بهتر است مصرف موسیلاژها در حد کم و به تدریج در میانه غذا باشد تا عوارض به حداقل برسد. ملینهای محرک نوع دیگری هستند که بر بافت دستگاه گوارش تاثیر گذاشته و باعث حرکت بیشتر رودهها میشوند.
در عین حال میزان جذب آب و الکترولیتها از روده را کاهش داده و یبوست را برطرف میکنند. استفاده از این نوع ملینها بیش از یک تا 2 هفته توصیه نمیشود. خانمهای باردار و شیرده نباید از این نوع داروها مصرف کنند زیرا میتواند با انقباض عضلات شکم، اسهال و سوزش رکتوم همراه شود.