افزايش وزن، استفاده از داروهاي آنتي هيستامين، داروهاي مربوط به ناراحتي هاي قلب و عروق، داروهاي مسكن درد و ضد التهاب فشار وارد بر چشم در اثر مطالعه و كار با رايانه و آب و هواي خشك از عوامل موثر در ابتلا به بيماري خشكي چشم است.
دكتر رضايي، متخصص بيماري هاي چشم در گفتگو با باشگاه خبرنگاران افزود: خشكي چشم كمبود يا فقدان توانايي طبيعي چشم براي ترشح اشك است و اين عارضه يكي از شايعترين دلايل مراجعه بيماران به چشم پزشكان است كه عوامل زيادي مانند افزايش وزن، داروهاي مسكن ضد درد و التهاب داروهاي آنتي هيستامين و داروهاي مربوط به ناراحتي هاي قلب و عروق در ابتلا به اين بيماري موثر است.
وي گفت: سوزش و حساسيت چشم، احساس زبري و وجودش خارجي در چشم، ترشحات چشم كه شب هنگام به صورت جرم خشك مي شود، آبريزش چشم ناراحتي در هنگام استفاده از لنز از علائم باليني اين بيماري است.
دكتر رضايي در ادامه از سه راه به عنوان حفظ كردن رطوبت چشم نام برد و تاكيد كرد: به حداقل رساندن خشكي هوا، دوري از موقعيت هاي خشك مانند هواهاي خيلي گرم، باد و دود، استفاده از عينكهاي دور پوشيده و استفاده از قطره هاي چشمي براي افزودن رطوبت مستقيم به چشم بايد استفاده كرد و در صورتي كه از لنز استفاده مي شود، بايد مرتب قطره هاي مرطوب كننده چشمي و از دستگاه بخور استفاده كرد.
دكتر رضايي تصريح كرد: پزشك متخصص چشم مي تواند به طور موقت يا دائم كانال هاي منتقل كننده اشك به بيني را مسدود كند، داروهاي زيادي به عنوان رطوبت كننده چشم در بازار موجود هستند كه اكثرا در اشكال قطره و پماد در دسترس هستند.