dementia-thinkstock-2

اضطراب هوشیار به حالتی اطلاق می شود که ما می دانیم که از چیزی ترسیده ایم. مار، ارتفاع، آلودگی، اولین قرار ملاقات یک سخنرانی مهم امتحان یا رفتن به مطب پزشک همگی از جمله ترس های هوشیار هستند.
اضطراب ناهوشیار حالت عاطفی است که در حوزه آگاهی انسان قرار ندارد. این اضطراب اغلب زمانی که یک نفر ظاهرا بدون آگاهی مبتلا به حمله هراس می شود رخ می دهد. در چنین حالتی اگر چه بیمار متوجه ترس شدید خود می شود ولی دلیل آن را نمی داند. به طور مثال اگر این فرد روز کریسمس در حال رانندگی به سوی منزل والدینش دچار حمله هراس شده باشد ممکن است علت ناخودآگاه آن مقاومت علیه رفتن نزد والدینش باشد. در این حالت هر دو نوع اضطراب- هوشیار و ناهوشیار- ممکن  است با هم رخ دهند.
برای مثال ممکن است یک نفر از ترس خود نسبت به خون آگاه باشد اما از علت آن ناآگاه باشد. احتمال دارد دلیل ترس یک پسر از خون به یاد آوردن خاطره ای از مادرش باشد که سال ها قبل با بدنی خونین به بیمارستان مراجعه کرد و همان جا درگذشت یا علت ترس دختری از خون این باشد که خودش و مادرش در مواجهه با اولین دوره قاعدگی اش بسیار نگران و وحشت زده شده بودند. در بزرگسالی این دختر یا پسر زمانی که به طور آگاهانه از مرگ همسرشان در اثر تصادف می ترسند و قادر به تحمل این ترس نیستند از آن اجتناب می کنند و در عوض به طور آگاهانه بر ترس از خون متمرکز می شوند.

این مطلب توسط  مجله پزشکی دکتر سلام تهیه شده است. استفاده از آن فقط با ذکر منبع دکتر سلام(hiDoctor.ir) مجاز می باشد