استرس6

خودزنی توسط افراد خودآزار به کرات انجام می شود. این افراد عمدا قسمت هایی از بدن خود را می برند یا می سوزانند و زخم هایی روی دست، مچ، بازو یا پای خود دارند. فیلم معلم پیانو به وضوح این رفتارها و علل روان شناختی آن ها را نشان می دهد. خودزنی به کاهش اضطراب کمک می کند. معمولا بیماران گزارش می کنند که تحمل درد جسمی به مراتب برای شان راحت تر از رنج روانی است. رنج روانی احتمالا ناشی از تمایل به پرخاشگری نسبت به افراد مهم زندگی یا سایر احساسات غیر قابل تحملی مثل بی ارزشی، حقارت و… می باشد.
افراد خودآزار، خشم و پرخاشگری شان را که ممکن است باعث صدمه زدن به افراد مهم زندگی شان شود به خود معطوف می کنند. خودزنی هم به تخلیه خشم این افراد کمک
می کند و هم مانع از آسیب دیدن اطرافیان شان می شود. از آن جا که این روش افراد خودآزار را از درد روانی عظیم تری محافظت می کند باعث تسکین آنان می شود. به علاوه این راهکار به بیماران کمک می کند تا خود را یا والد آزار دهنده شان که در کودکی آنان را رنج داده است همانند بداند و در نتیجه کمتر احساس بی کسی، حقارت و تنهایی کند.
گاهی انسان ها به روش مخفیانه تری خود را آزار می دهند بعضی از افراد با گفتگوی های درونی منفی خود را رنج می دهند. در این شرایط افراد خود آزار با بیان این که چقدر بی کفایت بد و حقیر هستند عصبانیتی را که از والدینشان دارند به خود منتقل می کنند و ناراحتی خود را کاهش می دهند. این کار باعث می شود افرادی که خودزنی می کنند احساس قدرتمندی کنند که این حس در تضاد کامل یا احساس حقارتی است که به طرق مختلف از جمل جدایی یا تحقیر تجربه می کنند.

این مطلب توسط  مجله پزشکی دکتر سلام تهیه شده است. استفاده از آن فقط با ذکر منبع دکتر سلام(hiDoctor.ir) مجاز می باشد