افتادگی مثانه چه پیامدهایی برای افراد مبتلا دارد این عارضه باعث چه تغییراتی سیستم ادراری افراد مبتلا می شود راههای درمانی برای این مشکل کدامند؟
یکی از مشکلاتی که اغلب خانمها با افزایش سن ممکن است آن را تجربه کنند، افتادگی مثانه است. اگر برای شما هم این سوال مطرح است که چرا با افزایش سن، این عارضه رخ میدهد و برای پیشگیری از ابتلا به آن چه باید کرد؟ پیشنهاد میشود صحبتهای دکتر علیاکبر کرمی، جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری-تناسلی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین را در گفتوگو با پایگاه خبری «سلامانه» بخوانید.
از تقویت عضلات لگن غافل نشوید
افتادگی مثانه به دلیل اینکه منجر به از دست رفتن شکل و حالت طبیعی مثانه میشود، میتواند باعث بروز مشکلات زیادی از جمله عفونت ادراری و ایجاد سنگ شود. عفونتهای ادراری و بی اختیاری ادرار که در دو نوع بیاختیاری استرس و بیاختیاری اضطراری تظاهر پیدا میکند از شایعترین بیمارهای سیستم ادراری و تناسلی در زنان است. اغلب زنانی که از این مساله گلهمندند که در پی سرفه یا انجام کارهایی که منجر به ایجاد فشار در شکم میشود، نمیتوانند ادرارشان را نگه دارند، دچار بیاختیاری استرس هستند. این نوع بیاختیاری ادرار، شایعترین نوع بیاختیاری ادرار در زنان است.
خوشبختانه در سنین پایین میتوان با کاهش سطح استرس و اضطراب و همچنین تقویت عضلات لگن به خصوص پس از زایمان که با انجام برخی ورزشها میسر است، احتمال ابتلا به این عارضه را کاهش داد. متاسفانه اغلب خانمها پس از زایمان، چندان توصیه پزشک خود را مبنی بر تقویت عضلات لگن جدی نمیگیرند و همین زنان به تدریج که سنشان بالا میرود از طرفی دیگر هم به دلیل اینکه سطح استروژن نیز در بدن کاهش می یابد و عضلات توانایی و قدرت لازم برای نگهداری را ندارد، دچار بیاختیاری ادرار میشوند.
بنابراین توصیه میشود خانمها حتما در طول هفته زمانی را به انجام ورزشهای تقویتکننده عضلات لگن اختصاص دهند و درصورتی که فردی مستعد استرس و اضطراب هستند، به پزشک متخصص برای کنترل و درمان آن مراجعه کنند.
در صورت ابتلا به بیاختیاری ادرار درمان برای آن وجود دارد و با انجام عمل اسلینگ میتوان این مشکل را رفع کرد. به عبارت سادهتر با ترمیم عضلات و بالاکشیدن مثانه، عضلات توانایی حفظ مثانه را در حالت و شکل طبیعی خود دارند که این عمل تحت بیهوشی انجام میشود