833591_721

بوسه زدن بر کودک چه ناثیراتی روی وی میگذارد چه تاثیراتی روی رفتارها و روحیات اطفال میگذارد،به والدین توصیه می کنیم بیشتر به فرزندانشان محبت کنند

برای یک مادر بوسیدن کودکش طبیعی ترین راه برای ابراز علاقه است. هیچکس به یک مادر یاد نمی دهد و یا نمی خواهد که کودکش را ببوسد. در واقع بوسیدن کودک قابل انتظار ترین عملی است که از یک مادر می توان دید. مادرها فرزندانشان را می بوسند چون عاشقشان هستند، و این بوسیدن از نظر احساسی روی مادر و فرزند تاثیر می گذارد. اما آیا می دانستید بوسیدن کودک در طولانی مدت برایش مزایایی هم دارد؟ متعجب خواهید شد:

1- بوسیدن کودکتان در ساخت ایمنی کمکش می کند:

وقتی کودک تازه متولد شده خود را می بوسید، پاتوژن هایی که ممکن است روی پوست کودک زیاد شده باشند را برمیدارید. پاتوژن ها به اندام های لنفاوی ثانویه مانند لوزه ها می روند، جایی که سلول های حافظه B که مخصوص این پاتوژن ها هستند تحریک می شوند. یک مادر شیرده می تواند از این سلول های B استفاده کند تا در برابر پاتوژن ها آنتی بادی تولید کند، سپس این مواد از طریق شیر مادر به کودک منتقل می شود تا با پاتوژن ها مبارزه کند. پس بوسیدن مادر می تواند سیستم ایمنی فرزندش را تقویت کند.

2- بوسیدن فرزندتان سطح IQ او را افزایش می دهد:

دو چیز را هرگز نباید نادیده گرفت، وقتی کودک گریه می کند و زمانی که می خواهد مورد توجه واقع شود. با اینکه برخی افراد بالغ بر این عقیده هستند که باید اجازه داد کودک به گریه کردن ادامه دهد چون باعث می شود از نظر احساسی قوی و مستقل شود، اما نمی دانند این کارشان چه آسیبی می تواند به کودک وارد کند.

تحقیقات در سال 1950 و تحقیقات دیگری که اخیرا در دانشگاه پورتسموث انگلیس انجام گرفت این را ثابت کرد. آنها این آزمایش را روی شامپانزه ها انجام دادند. در این آزمایش شامپانزه ها از دلبستگی محروم می شدند، و مشخص شد بلوغ فکری این شامپانزه ها از آنهایی که مورد مهر و محبت مادری قرار می گرفتند کمتر بود.

در تحقیقی دیگر که توسط دانشکده پزشکی واشنگتن انجام گرفت، عکس های مغزی نشان داد عشق مادری در مورفولوژی مغز کودک دخالت دارد. مرکز آموختن و حافظه مغز که با واکنش به استرس نیز در ارتباط است هیپوکامپ نامیده می شود. هیپوکامپ در کودکانی که خوب پرورش یافته اند نسبت به کودکانی که با آنها درست رفتار نشده 10 درصد بزرگتر است.

مغز فرزندتان یک سیم سخت نیست، و بسیار انعطاف پذیر است. پس فضایی که در آن بزرگ می شود می تواند روی ذهنش تاثیر بگذارد و آن را شکل دهد.

سو گرهارد در کتابش با نام ” چرا عشق اهمیت دارد ” توضیح می دهد که چگونه دوست داشتن یک کودک روی رشدش تاثیر می گذارد. او بر این عقیده است که:

دوست داشتن کودک و نشان دادن آن از طرق لمس و یا با جواب دادن به سیگنال های او کمک می کند مغز او بدون اینکه درگیر استرس شود رشد کند.

وقتی دوستش می دارید این انسان کوچک احساس امنیت می کند، چنین وضعیتی این امکان را به مغز می دهد که در جنبه های مختلفی رشد کند.

فرزندتان می تواند با قدرت به استرس ها واکنش نشان دهد.

به کودکتان کمک می کنید اطلاعات بیشتری را در قشر جلو مغزی ذخیره کند، و همچنین با روابط اجتماعی او را سازگار می کند.

بوسیدن به کودک کمک می کند در معرض تجربه مثبت عشق قرار بگیرد.

عشق ورزیدن و بوسیدن کمک می کند در مغز کودک اتصالات عصبی بیشتری توسعه پیدا کند، که در نتیجه باعث باهوش شدنش می شود.

3- فرزندتان همدلی را می آموزد

ابراز علاقه به کودک از طریق بوسیدن، لمس کردن و یا در آغوش گرفتنش می تواند به کودک کمک کند شخصیتی خاص داشته باشد. این کار نه تنها باعث بهبود سلامت فیزیکی کودک می شود، بلکه روی سلامت روانی او نیز تاثیر می گذارد.

بسیاری از کودکانی که خوب پرورش می یابند نسبت به نیاز های دیگران حساس هستند، با کودکان دیگر به خوبی برخورد می کنند، رابطه ای موفق می سازند، و در مقایسه با کودکانی که مادرانشان اهمیت زیادی به آنها نداده اند موفقیت های تحصیلی بیشتری دریافت می کنند. مزایای این اهمیت تا زمانی که کودک بالغ می شود نیز ادامه دارد، زمانی که دیگر نوبت آنها برای بزرگ کردن فرزندشان می رسد، می توانند همدلی که آموختند و توانایی فهمیدن دیگران را به کودکان خود منتقل کنند.

حالا متوجه شدید که بوسیدن فرزند به جز ابراز محبت و علاقه مزایایی دیگر نیز داشته است که شاید از آنها با خبر نبودید. پس همین حالا به سراغش بروید و ببوسیدش.

وب‌سایت دکتر کرمانی