تعجب آور نیست که روابط جنسی موجب بروز علایم اضطراب در انسان ها می شوند. اجتناب از ارتباطات جنسی یکی از رایج ترین تظاهرات این نگرانی است. افرادی که با این مشکل مواجه هستند از برقراری رابطه جنسی می ترسند و تلاش می کنند خود را از خطراتی که تصور می کنند ممکن است در موقعیت های جنسی رخ دهد مصون بدارند رابطه جنسی به طور کلی و ارگاسم به طور خاص منجر به از دست دادن کنترل فرد بر بدن اش می شود و ترس از غوطه ور شدن در هیجانات یا در آمیختگی با معشوق ممکن است باعث بروز تخیلاتی در مورد فقدان کنترل شود. به همین دلیل ارگاسم در زبان فرانسوی به عنوان مرگ کوتاه مدت معروف است.
نوع دیگری از اضطراب جنسی ترس از موفقیت و لذت جنسی است. ممکن است فردی که رابطه جنسی خوبی را آغاز می کند با نزدیک شدن عاطفی به شریک جنسی اش تصور کند که دنیاهای شان در هم ادغام می شود. گاهی این نگرانی به صورت ترس از انتقال بیماری های مقاربتی، بارداری های ناخواسته یا احساس وجود نقایص و مشکلاتی در شریک جنسی بروز می کند. این اضطراب جنسی غالبا با سابقه خانوادگی افراد مرتبط است. معمولا فرزندان در خانواده هایی که هرگز در مورد مسایل جنسی صحبت نمی کنند و آن را یک موضوع ممنوعه جلوه می دهند دچار این نگرانی می شوند. کودکی که الگویی در زمینه مدیریت تمایلات و رفتارهای جنسی ندارد در بزرگسالی نمی داند چطور با این مسایل برخورد کند. کسی که خود یا والدینش در دوران کودکی مورد سوء استفاده جنسی قرار گرفته اند ندرتا قادر است بدون احساس اضطراب حداقل به صورت ناخودآگاه وارد رابطه جنسی شود. هم چنین افرادی که عمیقا با والدین شان از نظر شخصیتی دچار درآمیختگی می شوند رابطه جنسی با همسر خود را نوعی جدایی از والدین می دانند و از آن جا که لذت جنسی باعث برانگیخته شدن احساس گناه و خطر در ذهن این افراد می شود زوجین از هر روشی برای فرار از این وضعیت استفاده می کنند.
بعضی از اضطراب های جنسی نماد ناتوانی در عملکرد افراد هستند. زنان با مبتلا شدن به اختلال واژینیسموس مانع از داخل شدن آلت تناسلی مردان به بدن شان می شوند. برخی دیگر دچار آنورگاسمی یا ناتوانی در رسیدن به ارگاسم هستند. مردها نیز ممکن است دچار ناتوانی در نعوظ یا انزال یا انزال زوردس باشند. این نگرانی ها در مورد روابط صمیمانه انسانی از جمله فقدان کنترل، با شروع رابط جنسی تشدید می شود. یک درمانگر حرفه ای می تواند به مراجعان جهت کاهش این اضطراب ها و مشکلات فردی کمک کند.
این مطلب توسط مجله پزشکی دکتر سلام تهیه شده است. استفاده از آن فقط با ذکر منبع دکتر سلام(hiDoctor.ir) مجاز می باشد