CB101745

پزشکان همواره توصیه میکنند که نباید بعد از خوردن غذای چرب بخوابیم در این بخش علت این موضوع را بررسی میکنیم. دلیل آن به مشکلات سوء هاضمه ارتباط دارد. پزشکان معتقدند  چربی ها مخزن نیروی فراوانی هستند و قادرند نیروی بدنی را در دراز مدت تامین کنند

بخصوص در ماه رمضان افراد نباید هنگام سحر و افطار بلافاصله پس از خوردن حجم زیادی از چربی بخوابند، چون ممکن است دچار سوءهاضمه شوند.

چربی‌ها یک منبع انرژی زیاد محسوب می‌شوند و می‌توانند انرژی بدن را در طولانی مدت تامین کنند. این مواد می‌توانند زمینه تخلیه معده را کند کنند. اما افرادی که دچار بیماری ریفلاکس و کندی تخلیه معده هستند، ممکن است با مصرف چربی علائم آنان تشدید شود.

در این شرایط رعایت رژیم غذایی به منظور پیشگیری از تشنگی در ماه مبارک رمضان از اهمیت زیادی برخوردار است. برخی افراد در فاصله افطار تا سحر مایعات زیادی می‌نوشند تا از تشنگی خود در طول ساعات روزه‌داری جلوگیری کنند، این در حالی است که آب زیاد دفع می‌شود.

به منظور تامین آب کافی هنگام روزه‌داری لازم است موادی مصرف کنیم که به حفظ آب بدن کمک کند، بنابراین روزه داران می‌توانند از میوه و سبزی استفاده کنند.

میوه‌ها و سبزی‌های تازه، آب فراوانی دارند و به مرور جذب بدن می‌شوند، بنابراین میزان تشنگی را در ساعات روزه‌داری کاهش می‌دهند. از سوی دیگر فیبر موجود در این مواد باعث پیشگیری از ابتلا به یبوست می‌شود علاوه بر آن با کند کردن تخلیه مواد غذایی باعث پیشگیری از گرسنگی در طول روز می‌شوند.

افراد پس از افطار به خوردن قندهای ساده مانند زولبیا و بامیه روی می‌آورند، این در حالیست که این مواد باعث افزایش ناگهانی قند خون می‌شود و پس از مدت کوتاهی گرسنگی را در پی دارند بنابراین باید از مصرف این‌گونه مواد به ویژه در سحر خودداری کرد.

افراد می‌توانند هنگام سحر و افطار از قندهای مرکب که در مواد نشاسته‌ای مانند نان و برنج موجود است، استفاده کنند. این مواد کالری مورد نیاز بدن را به مرور آزاد و در نتیجه در مدت طولانی‌تری انرژی بدن را تامین می‌کنند.

معده بر اثر روزه‌داری ساعت‌ها خالی بوده است و اگر در مدت کوتاهی حجم زیادی از غذا وارد آن شود تحت فشار قرار می‌گیرد و ممکن است فرد به سوء هاضمه و دل درد دچار شود.

افراد هنگام افطار روزه خود را با غذاهای ساده‌ای مانند نان، پنیر و سبزی باز کنند. در کنار این مواد می‌توانند خرما مصرف کنند. خرما ماده قندی است که انرژی اولیه بدن را تامین می‌کند، اما با توجه به وجود فیبر در آن، قند به آهستگی آزاد می‌شود.

لازم است اگر افراد مایل به صرف شام بودند، پس از گذشت چند ساعت از افطار این کار را انجام دهند.

برخی افراد بر اساس دستور پزشک چندین بار در طول روز غذاهایی با حجم کم مصرف می‌کنند. در این شرایط نمی‌توانند روزه بگیرند، بنابراین لازم است با نظر پزشک خود به گونه‌ای رژیم غذایی خود را ادامه دهند تا کالری مورد نیاز را در افطار و سحر دریافت کنند.

منبع- توصیه