87898
تازه مادران پس از زایمان خود باید از برخی خوراکی های مغذی و مفیذ مصرف کنند تا موجب بهبودی عوارض اریج پس از زایمان شوند در ادامه با آن ها آشنا شوید

یک کارشناس مامایی گفت: رژیم غذایی مادران شیرده بعد از زایمان امری ضروری و در مقایسه با زمان بارداری باید کالری و پروتئین بیشتری داشته باشد.

فرشته درایتی با اشاره به اینکه شش ساعت اول پس از زایمان، مهم‌ترین و خطرناک‌ترین زمان برای مادر است، اظهارکرد: در بین مراقبت‌های پس از زایمان، کنترل میزان خو‌ن‌ریزی و علایم حیاتی مادر از جمله فشار خون، دمای بدن، نبض و تنفس اهمیت زیادی دارد.

وی با بیان اینکه مراقبت‌های معمول پس از زایمان، طی سه مرحله انجام می‌شود، تصریح کرد: مرحله اول در روزهای اول تا سوم، مرحله دوم در روزهای 10 تا 15 و مرحله سوم در روزهای 42 تا 60 پس از زایمان است. مراقبت‌های نوزاد نیز در سه نوبت شامل مراقبت بدو تولد، مراقبت روزهای 3 تا 5 و مراقبت روز 30 انجام می‌شود.

درایتی عنوان کرد: برای مادری که در بیمارستان زایمان می‌کند، مراقبت پس از زایمان در بیمارستان را می‌توان مراقبت مرحله اول پس از زایمان محسوب کرد. برای جلوگیری از کم‌خونی و کمبود ویتامین‌ها، مصرف روزانه یک عدد قرص آهن و یک عدد قرص مولتی ویتامین تا سه ماه پس از زایمان برای مادر ضروری است.

این کارشناس مامایی با اشاره به مراقبت‌های ضروری و اولیه برای مادر، یادآور شد: مراقبت‌های نوک پستان، تغذیه، یبوست و دردهای پس از زایمان، مراقبت‌های ضروری برای مادر است و همچنین رژیم غذایی مادران شیرده بعد از زایمان در مقایسه با زمان بارداری باید کالری و پروتئین بیشتری داشته باشد.

درایتی با بیان اینکه تغذیه نوزاد با شیر مادر بسیار اهمیت دارد، خاطر نشان کرد: شیر مادر علاوه بر مزایای زیادی که داشته، احتیاجات تغذیه‌ای نوزاد را در چهار تا شش ماه اول زندگی برطرف می‌کند.
ایسنا