علت اکثر چاقی و اضافه وزن ها چیست؟چرا برخی افراد به این عارضخ دچار می شوند و با انواع رژیم هاو تمرینات ورزشی نیز موفق به رفع این عارضه نمی شوند
گاهی به دلیل بروز برخی مشکلات جسمی، بدن انسان دچار تورم و افزایش وزن می شود، این عارضه در اصطلاح “حبس شدن آب در بدن” نامیده می شود در نهایت باعث چاقی خواهد شد.
در این حالت مقدار مایعات درون بدن، بسیار بیشتر از مقدار مایعی است که بدن می تواند دفع کند. مصرف برخی غذاهای خاص می تواند عامل اصلی در بروز این مشکل باشد.
“میرنا الفتی” کارشناس تغذیه می گوید: حبس مایعات درون بدن، به معنای ناتوانی جسم از دفع نوشیدنیها، آب و خوراکیهایی است که وارد بدن می شوند. این عارضه باعث نفخ و ورم در بخشهای خاصی از بدن شامل، سینه، شکم، دست، پا یا شانه می شود یا کل بدن ورم می کند. گاهی فرد متوجه این عارضه هست و گاهی نیست.
میرنا در گفتگو با نشریه “العربی الجدید” علت این عارضه را “افزایش دمای هوا” می داند و آن را عامل اصلی حبس مایعات در بدن معرفی می کند. هر قدر که هوا گرمتر می شود، بدن احتیاج بیشتری به آب پیدا می کند. در این بین زنان به دلایل هرمونی چند روز قبل از شروع دوره قاعدگی، احساس می کنند دچار این عارضه شده اند. بانوانی که به مرحله یائسگی رسیده اند هم به این عارضه دچار می شوند.
اختلال در کار غده تیروئید هم می تواند باعث بروز این مشکل شود. مصرف برخی داروها از جمله داروهای ضد دیابت، رژیم غذایی بدون پروتئین کافی و عدم نوشیدن آب کافی از دیگر عوامل بروز این مشکل هستند.
این کارشناس تغذیه می افزاید: زیاده روی در مصرف نمک، مصرف غذاهای پرچرب و مواد نیروزا و شکر طبیعی یا صنعتی همه و همه می توانند باعث بروز این مشکل شوند. در این بین برخی خوراکیها مثل آجیل و کنسروجات می تواند خطرناک باشند.
این کارشناس تغذیه توصیه می کند: به عنوان مثال از نخود فرنگی فریز شده به جای کنسرو آن استفاده شود همچنین از کنسروهایی که روی آنها نوشته شده “رژیمی” استفاده کنید. در مواردی که پنیر شور مصرف می کنید باید قبل از استفاده آن را نمک زدایی کنید. در موارد مصرف چیبس به شدت باید آب مصرف شود.
وی تشریح می کند که باورهای اشتباهی در مورد اینکه برخی سبزیجات مثل کاهو و گوجه فرنگی باعث حبس مایعات در بدن می شوند وجود دارد این باورها و برداشتها درست نیستند. این سبزیجات برای بدن بسیار مفید هستند چون مقدار زیادی آب در خود دارند و به بدن برای دفع مایعات کمک می کنند.
بیماریهای غده هیپوفیز به خصوص کم کاری این ممکن است باعث حبس مایعات در بدن شود.
میرنا در پایان خاطرنشان می کند که درمان این عارضه ساده است و فقط باید مصرف نمک و شکر را در غذا پایین آورد و به مقدار کافی آب نوشید. ورزش و تحرک مخصوصا پیاده روی را در دستور کار قرار داد. زیرا این ورزش باعث خروج مایعات از بدن می شود. باید از بدن به خوبی مراقبت کرد چون این عارضه می تواند مشکلات و بیماریهای دیگری را برای بدن ایجاد کند از جمله کم کاری تیروئید. در مورد زنان نیز ممکن است به ایجاد کیست تخمدان منجر شود.
ورزشهای آرام به خصوص پیاده روی و دویدن آرام به دلیل عرق کردن، به بدن برای دفع مایعات کمک می کند.
پایگاه خبری شبکه العالم،