یک زن باردار باید آرامش خود را در هر زمان حفظ کنید و مضطرب نشود چون این امر باعث آسیب های مختلفی روی جنین وی خواهد شد و در طولانی مدت بر ذهن و روحیات آن ها تاثیر خواهد گذاشت
یک روانشناس با هشدار اینکه هر چه استرس دوران بارداری بیشتر باشد، مشکلات ذهنی کودک در آینده هم بیشتر خواهد بود، گفت: استرس در دوران بارداری میتواند منجر به عواقب منفیای روی رشد و نمو ذهنی کودکان شود.»
دکتر فرشاد نجفیپور، روانشناس و عضو هیات علمی دانشگاه گفت: «استرس دوران بارداری میتواند منجر به عواقب منفیای روی رشد و نمو کودکان شود و شدت این تاثیرات، با شدت استرس دوران بارداری نسبت مستقیم دارد. یعنی، هر چه استرس دوران بارداری بیشتر باشد، مشکلات ذهنی کودک در آینده هم بیشتر خواهد بود.»
وی در ادامه افزود: «البته باید این مساله را هم در نظر داشت که همه بچهها مشکلدار نمیشوند و آنها هم که میشوند، مشکلشان مشابه نیست. علاوه بر این، اینکه در چندمین هفته از بارداری، هم استرس شروع شده باشد، روی عواقب منفیای که روی رشد و نمو ذهنی کودکان میگذارد، تاثیرگذار است. معمولا این بچهها در آینده علائم و شواهد بیماری اضطراب یا کم توجهی-بیش فعالی را ناقص یا کامل نشان میدهند.»
دکتر نجفیپور در پایان با تاکید بر اینکه مادران باردار باید در زمینه مدیریت استرس آموزش ببینند، خاطرنشان کرد: «برای اینکه نسل آینده سالم باشند، باید آرامترین محیط ممکن را برای مادران باردار فراهم کنیم و حتما در مراقبتهای دوران بارداری از این موضوع غافل نشد. ضمن اینکه مادران باردار باید در زمینه مدیریت استرس آموزش ببینند و بدانند که باید در مواقع لزوم کمک بخواهند و مشورت بگیرند.»