gastroesophageal_reflux

 ریفلاکس معده با چه عواملی پدید می آید این بیماری با چه زمینه های خوراکی در معده ایجاد میشود چه غذاهایی باعث بروز ریفلاکس خواهند شد توصیه های متخصصین در این زمینه چیست؟

علائم بیماری ریفلاکس معده به مری (GERD) به‌واسطه چیزهایی که می‌خورید یا می‌نوشید، به وجود می‌آید. مواد غذایی خاصی مثل غذاهای تُند، کافئین و سُس‌های تهیه‌شده از گوجه‌فرنگی، می‌توانند عامل محرکی برای این بیماری باشند.

علائم بیماری ریفلاکس معده به مری (GERD) به‌واسطه چیزهایی که می‌خورید یا می‌نوشید، به وجود می‌آید. مواد غذایی خاصی مثل غذاهای تُند، کافئین و سُس‌های تهیه‌شده از گوجه‌فرنگی، می‌توانند عامل محرکی برای این بیماری باشند. در این مواقع، کاهش مصرف غذاهای محرّک و استفاده از وعده‌های غذایی کم‌حجم می‌تواند در تسکین علائم موثر باشد.

حفظ تعادل و حفظ گرانش بدن، در جلوگیری از بروز علائم بیماری ریفلاکس معده به مری نقش دارد. معنایش این است که بعد از خوردن غذا، نباید بیش از حد خم شوید یا نباید بلافاصله بعد از غذا خوردن دراز بکشید.

اگر ایجاد تغییرات در رژیم غذایی و سبک زندگی برای شما کافی نیست، استفاده از آنتی‌اسیدهای بدون نسخه می‌تواند به خنثی کردن اسیده معده کمک کند. اگر باز هم این داروها کافی نبودند، می‌توانید از آنتاگونیست گیرنده H۲ استفاده کنید، چون سطح اسیدی که ترشح می‌شود را کاهش می‌دهد. اگر باز هم مشکل پابرجا ماند، ممکن است به داروهای قوی‌تری نیاز داشته باشید. مهارکننده‌های پمپ پروتون (PPIs) مثل پریلوسک، نسبت به گیرنده‌های H۲ قوی‌تر هستند و به بافت آسیب‌دیده مری اجازه می‌دهند تا التیام پیدا کند.

البته هنوز معلوم نیست که استفاده طولانی‌مدت از مهارکننده‌های پمپ پروتون (PPIs)، مشکلی ایجاد می‌کند یا خیر. مطالعات این حوزه هنوز در حال تکامل هستند اما نگرانی‌های مختلفی ذهن محققان را مشغول کرده است، از جمله ضعیف شدن استخوان‌ها، کاهش سطح منیزیم در خون، افزایش خطر ابتلا به ذات‌الریه، عفونت روده و عفونت‌های گوارشی دیگر.

منبع:prevention