ممانعت از هورمونی که موجب افزایش قندخون می شود به افزایش مقدار انسولین و درعین حال کاهش مقدار قندخون کمک می کند.
این مطالعه که بروی موشها انجام شده است و نتایج آن درمجله ی eLife منتشر گردید، نشان دهنده ی روش جدیدی برای درمان دیابت تنها در برخی بیماران است، دانشمندان همچنین مزایای این استراتژی را دربیمارانی با دیابت شدید بررسی نمودند.
نویسنده ی ارشد این مقاله دکتر Herreraاز دانشگاه ژنو میگوید: ممانعت ازهورمون گلوکاگون اخیراً به عنوان یک جایگزین یا مکمل تزریق انسولین مورد بررسی قرار گرفته است اما این روش دارای محدودیت هایی است. تحقیقات ما نشان میدهد که چرا بدن نیاز به تولید انسولین بیشتر برای ممانعت از عملکرد گلوکاگون دارد. او می افزاید: تحقیقات جدید نشان می دهد که دیابت تنها با تولید بیشتر گلوکاگون تا کاهش تولید انسولین بروز می کند.
این نتایج نشان داد مسدود نمودن گلوکاگون از افزایش مقدار قند خون علیرغم فقدان کامل انسولین جلوگیری میکند. محققان پیشنهاد کردند که مسدود نمودن گلوکاگون نسبت به تزریق منظم انسولین می تواند درمانی برای هایپرگلایسمی باشد.
نتایج این تحقیق نشان می دهد استراتژی مسدود نمودن گلوکاگون تنها در بیمارانی که مقداری انسولین دربدن آنها هنوز تولید می شود، موثر است.
در این تحقیق جدید دانشمندان از موشهای ترانس ژنیک که تولید انسولین درآنها بشدت کاهش یافته است و به دیابت شدید مبتلا بودند، استفاده کردند. حدود سه چهارم از بیماران مبتلا به دیابت نوع 1 دارای تعداد کمی سلول در پانکراس خود می باشند. دراین بیماران مسدود نمودن گلوکاگون علاوه بر جایگزینی انسولین میتواند به کنترل قندخون کمک کند. همچنین میتواند برخی از سلولهای آنها را که تولید کننده ی گلوکاگون هستند به سلولهای بتا که قادر به تولید انسولین می باشند، تبدیل کند. تعادل بین دو هورمون پانکراتیک می تواند به ثبات قندخون کمک کند.
استفاده ازانسولین تراپی و مسدود نمودن گلوکاگون به عنوان درمان ترکیبی دربرخی موارد می تواند تأثیر و ایمنی بیشتری برای حفظ این تعادل داشته باشد و از افزایش بیش ازحد قندخون یا افت ناگهانی آن جلوگیری نماید. فراتر از آن، دانشمندان بروی درمانهای آتی به منظور بازسازی سلولهای بتا با برنامه ریزی مجدد سلولهای آلفا تمرکز کرده اند.
تعداد افراد مبتلا به دیابت از 108 میلیون در سال 1980 به 422 میلیون درسال 2014 افزایش یافته است (8.5درصد از افراد بالای 18 سال). دیابت علت اصلی نابینایی، نارسایی کلیوی، حملات قلبی، سکته، قطع عضو انتهایی است. دیابت نوع 1 معمولاً در دوران کودکی شروع می شود و توسط حمله ی سیستم ایمنی بدن و از بین رفتن سلولهای تولید کننده ی انسولین در پانکراس بروز می کند.
منبع : diabetestma.org