osteoarthritis

در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 خطر ابتلا به osteoarthritisصرفنظر از نمایه ی توده ی بدنی یا وزن افزایش می یابد.

 محققان دانشگاه کالیفرنیا و کالج پزشکی لرنر در کلینیک کلیولند به بررسی ارتباط دیابت نوع 2 و استئوآرتروز پرداختند. آنها به بررسی سیستماتیک مطالعات مشاهداتی انجام شده بروی این ارتباط پرداختند. محققان نتایج 10 مطالعه را در این  بررسی آنالیز نمودند. تمام این مطالعات ارتباط دیابت نوع 2 و اختلال تحمل گلوکز را با ابتلا به آرتروز درمفاصل تصدیق می کردند.

در مجموع 16472 بیمار دراین مطالعات شرکت داشتند و دراین مطالعات به دو یافته ی کلیدی اشاره شد: اول اینکه  یک ارتباط واقعی بین دیابت نوع 2 واستئوآرتروز وجود دارد، دوم اینکه این ارتباط حتی پس از کنترل وزن و BMIمشاهده می شود.

 این نتایج نشان می دهد که وزن و BMI(شاخص توده ی بدنی) تأثیر عمده ای  بر ایجاد آرتروز درافراد مبتلا به دیابت نوع 2 ندارد.

 دکتر Kasyapمی گوید: استئوآرترزو  بیش از ساییدگی مفاصل است و با دیابت نوع 2 و پیش دیابت، مستقل از چاقی ارتباط نزدیکی دارد.

 محققان افزودند که نتایج این آنالیزها بر شناسایی افراد مبتلا به دیابت نوع 2 و آموزش آنان  درمورد افزایش خطر پیشرفت  آرتروز تاکید می کند.

 دکتر Kasyapمی افزاید: آموزش تمرینات ورزشی به افراد مبتلا به دیابت یک ضرورت است و به  بررسی چگونگی تأثیر استئوآرتروز بر این افراد کمک می کند، ما به  تحقیقات بیشتری برای بررسی تأثیرات عوامل ضد دیابتی گوناگون که موجب کنترل قندخون و کاهش وزن می گردند، بر پیشرفت استئوآرتروز نیاز داریم. نتایج این تحقیق درمجله ی Diabetes and its Complications  منتشر شد.

منبع : diabetestma.org